Page 8 - Magazín JIP Potraviny
P. 8
Plněné ořechy
Těsto: 150 g hladké mouky, 100 g másla, 80 g moučkového cukru, 70 g mletých
vlašských ořechů, 1 žloutek, 2 lžičky vanilkového cukru, lžička kakaa, lžíce rumu
Krém: 250 g másla, 50 g moučkového cukru, 2 vejce, 2 lžičky vanilkového cukru,
100 g cukru krupice, lžíce rumu
Prosátou mouku, moučkový i vanilkový cukr, mleté ořechy, kakao, rum, žloutek a roze-
hřáté máslo smí�chejte a vypracujte těsto, které nechte odpočinout v lednici, a mezití�m
připravte krém. Krupicový a vanilkový cukr vyšlehejte s vejci ve vodní� lázni a nechte
vychladnout. Máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem a do hmoty přidejte vyšlehaná
vají�čka a rum. Krém dejte do lednice. Formičky na ořechy naplňte připraveným těstem
a pečte na 150 °C 15–20 minut. Ihned po dopečení� ořechy vyklepněte z formiček
a nechte vychladnout. Poté je potřete krémem a slepte k sobě.
plněné
ořechy
8