Page 8 - Magazín JIP Potraviny
P. 8

Plněné ořechy

            Těsto: 150 g hladké mouky, 100 g másla, 80 g moučkového cukru, 70 g mletých
            vlašských ořechů, 1 žloutek, 2 lžičky vanilkového cukru, lžička kakaa, lžíce rumu
            Krém: 250 g másla, 50 g moučkového cukru, 2 vejce, 2 lžičky vanilkového cukru,
            100 g cukru krupice, lžíce rumu

            Prosátou mouku, moučkový i vanilkový cukr, mleté ořechy, kakao, rum, žloutek a roze-
            hřáté máslo smí�chejte a vypracujte těsto, které nechte odpočinout v lednici, a mezití�m
            připravte krém. Krupicový a vanilkový cukr vyšlehejte s vejci ve vodní� lázni a nechte
            vychladnout. Máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem a do hmoty přidejte vyšlehaná
            vají�čka a rum. Krém dejte do lednice. Formičky na ořechy naplňte připraveným těstem
            a  pečte  na  150  °C  15–20  minut.  Ihned  po  dopečení�  ořechy  vyklepněte  z  formiček
            a nechte vychladnout. Poté je potřete krémem a slepte k sobě.
















































                                                                              plněné
                                                                              ořechy















       8
   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13