Page 16 - Magazín JIP Potraviny
P. 16

Rybí polévka

                     1 kapří hlava, 200 g kapřího masa (od ocasu), 1 cibule, 6 kuliček černého pepře, sůl, 200 ml suchého bílého vína,
                 60 g másla, 60 g mouky, 1 velká mrkev, 2 stonky řapíkatého celeru, 6 hlaviček růžičkové kapusty, špetka muškátového květu,
                                                     petrželka na ozdobu

                Rybí hlavu omyjte, odstraňte žábry s očima a vložte do hrnce se studenou vodou. Cibuli oloupejte, rozpulte a s kuličkami
                pepře a vínem přidejte do hrnce. Vše přiveďte k varu, osolte a zvolna hodinu vařte. Asi 20 minut před koncem vaření přidej-
                te očištěné rybí maso (vcelku). V dalším hrnci připravte z másla a mouky světlou jíšku. Zalijte ji zchladlým a přeceděným
                rybím vývarem, dobře rozmíchejte a nechte zvolna vařit. Mrkev, celer a růžičkovou kapustu očistěte, nakrájejte na kousky,
                            přisypte do hrnce a uvařte doměkka. Rybí maso zbavte kostí a vložte do hotové polévky.
                                              Dochuťte solí a muškátovým květem.















































                                                                           rybí
                                                                           polévka


















       16
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21