Page 16 - Magazín JIP Potraviny
P. 16
Rybí polévka
1 kapří hlava, 200 g kapřího masa (od ocasu), 1 cibule, 6 kuliček černého pepře, sůl, 200 ml suchého bílého vína,
60 g másla, 60 g mouky, 1 velká mrkev, 2 stonky řapíkatého celeru, 6 hlaviček růžičkové kapusty, špetka muškátového květu,
petrželka na ozdobu
Rybí hlavu omyjte, odstraňte žábry s očima a vložte do hrnce se studenou vodou. Cibuli oloupejte, rozpulte a s kuličkami
pepře a vínem přidejte do hrnce. Vše přiveďte k varu, osolte a zvolna hodinu vařte. Asi 20 minut před koncem vaření přidej-
te očištěné rybí maso (vcelku). V dalším hrnci připravte z másla a mouky světlou jíšku. Zalijte ji zchladlým a přeceděným
rybím vývarem, dobře rozmíchejte a nechte zvolna vařit. Mrkev, celer a růžičkovou kapustu očistěte, nakrájejte na kousky,
přisypte do hrnce a uvařte doměkka. Rybí maso zbavte kostí a vložte do hotové polévky.
Dochuťte solí a muškátovým květem.
rybí
polévka
16