Page 17 - Magazín JIP Potraviny
P. 17

bramborový
                                                                                          salát




















                                       smažený
                                       kapr
















                                         Kapr s bramborovým salátem

           Na kapra: 4 porce kapra o váze cca 200 g (filety nebo podkovy), 5 lžic hladké mouky, 2 vejce, 250 g strouhanky, 200 g sádla, sůl
              Na salát: 1 kg brambor (varný typ A), 150 g mrkve, 80 g celeru, 80 g petržele, 1 menší cibule, 4 natvrdo uvařená vejce,
                               150 g kyselých okurek, 6 lžic majonézy, 1 lžíce plnotučné hořčice, sůl a pepř

        Jednotlivé porce kapra osolte a postupně obalte v hladké mouce, rozšlehaných vejcí�ch a strouhance. Ve vyšší� pánvi rozehřejte sádlo, ve kterém
        porce kapra z obou stran usmažte dozlatova. Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout a oloupejte. Mrkev, celer a petržel uvařte a nech-
        te vychladnout. Cibuli nakrájejte nadrobno, kořenovou zeleninu na malé kostky, stejně jako kyselé okurky, a vše vložte do mí�sy. Přidejte
        majonézu, hořčici, nálev z okurek, sůl, pepř a promí�chejte. Pak přidejte přes kolečko protlačené oloupané brambory a na kostičky nakrájená
                             vařená vejce. Opatrně promí�chejte a dochuťte. Hotový salát nechte vychladit a uležet.
                                                                                                                17
   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22