Page 17 - Magazín JIP Potraviny
P. 17
Špagety s burratou
400 g kvalitních špaget
200 g cherry rajčat
80 g sušených rajčat
sýr burrata
1 šalotka
2 stroužky česneku
olivový olej
sůl a pepř
čerstvá bazalka
Těstoviny uvařte v osolené vroucí� vodě.
Salotku a česnek nakrájejte najemno, raj-
�
čátka překrojte na půl. V hrnci rozpalte
olivový olej a zpěňte na něm šalotku, poté
přisypte česnek a nechte krátce rozvonět.
Nakonec přisypte cherry rajčata a restuj-
te do změknutí�. Můžete také přidat trochu
vody z těstovin.
Omáčku ochuťte solí� a pepřem, přidejte
nakrájená sušená rajčata a nechte prohřát,
s rajčaty poté ji smí�chejte s uvařenými těstovinami.
a burratou Ty naserví�rujte na talí�ře a na každou porci
položte kusy burraty.
Ozdobte čerstvou bazalkou.
Špagety
s bazalkovým pestem
400 g špaget
olivový olej
sůl a pepř
100 g mandlových plátků
čerstvá bazalka na ozdobu
Pesto:
100 g čerstvé bazalky
50 g strouhaného parmezánu
50 g piniových ořechů
100 ml olivového oleje
stroužek česneku
Připravte bazalkové pesto podle návodu
�
na str. 13. Spagety uvařte podle návodu s bazalkovým
v osolené vroucí� vodě. Mandlové plát-
ky opražte nasucho na pánvi. Uvařené pestem
těstoviny smí�chejte s bazalkovým pes-
tem, osolte, opepřete a ozdobte opraže-
nými mandlemi a lí�stky bazalky.
17