Page 20 - Magazín JIP Potraviny
P. 20
Granita
limetková 360 ml vody
granita 140 g krupicového cukru
Na limetkovou granitu:
500 ml šťávy z limetek
a citronů
kůra z jedné limetky
Na malinovou granitu:
300 g čerstvých malin
Vodu s cukrem dejte do hrnce a přiveďte k varu.
Po rozpuštění� cukru ještě chví�li povařte, odstavte
z plotny a nechte vychladnout. Po vychladnutí�
přidejte do sirupu limetkovou kůru a šťávu. Pokud
připravujete malinovou granitu, maliny proplách-
něte a přes husté sí�tko propasí�rujte. Tuto směs
pak přidejte do sirupu. Promí�chejte a vlijte do
nižší� nádoby, kterou vložte do mrazáku. Asi jed-
nou za půl hodiny směs promí�chejte vidličkou tak,
aby se krystaly rozbily a zí�skaly jste ledovou tří�šť.
Po zhruba pěti hodinách v mrazáku s pravidelným
mí�chání�m můžete granitu podávat.
malinová
granita
20