Page 15 - Magazín JIP Potraviny
P. 15
Špagety s krevetami
250 g špaget
150 g tygřích krevet
½ cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce bazalkového pesta
3 lžíce kvalitního rajčatového protlaku
2 lžíce olivového oleje
50 g strouhaného parmezánu
sůl a pepř
Spagety uvařte podle návodu a dejte stranou, uschovejte si pár
�
lžic vody z těstovin. Cibuli a česnek nakrájejte najemno. Na
pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte oloupané krevety. Ty
špagety osmahněte z obou stran dorůžova a sundejte z plotny. Na pán-
s krevetami vi pak orestujte najemno nasekanou cibuli s česnekem, poté
přilijte dvě až tři lží�ce vody z těstovin, přidejte bazalkové pesto
�
a rajčatové pyré a vše dobře promí�chejte. Spagety promí�chejte
s připravenou směsí� a přidejte krevety, vše posypte strouha-
ným parmezánem.
Rajčatové gnocchi
1 balíček bramborových gnocchi
1 velká cibule
3 stroužky česneku
2 plechovky krájených rajčat
sušený tymián
sušené oregáno
pár snítek čerstvé petrželky
50 g strouhaného parmezánu
olivový olej
sůl a pepř
rajčatové
Cibuli a česnek nasekejte na malé kousky. Na pánvi roze-
hřejte olej, nejprve na něm orestujte cibuli, poté přidejte gnocchi
česnek. Až se rozvoní�, přisypte tymián, oregáno a najemno
nasekanou petrželku. Chvilku orestujte a nakonec přidejte
krájená rajčata, trochu vody, osolte a opepřete. Směs nech-
te za občasného promí�chání� vařit a mezití�m si připravte
gnocchi dle návodu. Po uvaření� je přesypte do rajčatové
směsi, promí�chejte a dochuťte strouhaným parmezánem.
Jednoduché vegetariánské
open lasagne
1 větší cuketa
200 g cherry rajčat
2 mozzarelly
čerstvá bazalka
olivový olej
sůl a pepř
Cuketu očistěte a nakrájejte (pří�padně naloupejte např. škrab-
kou) na velmi tenké plátky. Na pánvi rozehřejte olivový olej
a plátky cukety na něm osmažte tak, aby změkly a pří�padně
open i lehce zezlátly. Cuketu dejte stranou a na pánvi osmahněte
také celá cherry rajčátka. Cukety a rajčata osolte, opepřete
lasagne a promí�chejte. Poté do nich vmí�chejte natrhanou mozzarellu.
Lasagne ozdobte lí�stky čerstvé bazalky.
15