Page 14 - Magazín JIP Potraviny
P. 14
450 g mletého masa
(telecího, vepřového nebo drůbežího)
50 g strouhaného parmezánu
3 stroužky česneku
1 vejce
2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
3 lžíce panenského olivového oleje
1 menší cibule, nakrájená nadrobno
180 ml rajčatového pyré
2 plechovky krájených rajčat
120 ml hovězího vývaru
pár snítek bazalky
2 lžíce červeného vína spaghetti
400 g špaget
strouhaný parmezán na posypání
Špagety
s masovými kuličkami
Mleté maso, parmezán, prolisovaný stroužek česneku, vejce, petrželku, sůl a pepř důkladně, nejlépe rukama,
promí�chejte. Ze směsi vytvarujte kuličky a přetažené fólií� je dejte na 20 minut do ledničky odpočinout. V hrnci
mezití�m rozehřejte lží�ci olivového oleje a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a zbylé dva stroužky
česneku. Poté přidejte rajčatové pyré, krájená rajčata, vývar, bazalku a ví�no. Vše povařte asi půl hodiny do zhoust-
nutí�. Vyjměte bazalku, osolte a opepřete. Těstoviny uvařte ve větší�m množství� osolené vody podle návodu. Sceďte
a udržujte v teple. Zbylý olej rozehřejte na pánvi a po částech na něm ze všech stran osmažte masové kuličky.
Nechte okapat přebytečný tuk a podávejte se špagetami a omáčkou. Podle chuti posypte parmezánem.
14