Page 52 - Magazín JIP Potraviny
P. 52

Česká kuchyně














        1.                         2.                         3.                        4.














        5.                         6.                         7.                        8.













        9.                        10.                       11.                         12.



                                                                 Koprová omáčka
                                                                 s vařeným vejcem

                                                                 a baby bramborem

                                                                 Suroviny: (1)
                                                                 12 vajec, 1,5 kg baby brambor, 250 ml smetany ke šlehání,
                                                                 100 g čerstvého kopru, 2 střední cibule, 200 g cukru,
                                                                 100 ml octa, 150 g másla, 100 g hladké mouky,
                                                                 1,2 l hovězího vývaru z kostí, sůl, pepř

                                                                 V hrnci rozpusťte máslo (2), čerstvý kopr (3) a cibuli (4) na-
                                                                 krájejte nadrobno, cibuli pak zpěňte na másle (5). Připravte
                                                                 si hovězí vývar (6) a do druhého hrnce, ve kterém se dělá
                                                                 cibule, přidejte cukr a nechte ho zkaramelizovat (7). Pak
                                                                 přilijte ocet, který nechte chvíli vyvařit, aby neštípal (8).
                                                                 Vše zaprašte hladkou moukou (9), zalijte hovězím výva-
                                                                 rem z kostí (10), dochuťte solí a trochou cukru a provařte.
                                                                 Do vývaru přilijte smetanu a rozmixujte ponorným mixé-
                                                                 rem (11), nakonec přidejte nakrájený kopr (12). Koprovou
                                                                 omáčku podávejte s vajíčkem natvrdo.















       52     MAGAZÍN 2/2021
   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57