Page 47 - Magazín JIP Potraviny
P. 47

1.                         2.                         3.                         4.














         5.                         6.                         7.                         8.













         9.                        10.                        11.                        12.














        13.                        14.                        15.                        16.



                                                    Pražská šunka s medovým jablkem,
                                                    křenovou šlehačkou a jarním salátkem

                                                    Suroviny: (1)
                                                    2 větší jablka, 500 g nakrájené pražské šunky, 1 limeta, 100 g nastrouhaného
                                                    křenu, salátový mix, 250 ml smetany ke šlehání, 100 ml olivového oleje, 1 lžíce
                                                    medu, sůl, pepř

                                                    Z několika plátků nakrájené pražské šunky vytvořte růžičky (2, 3, 4). Jablka
                                                    opláchněte a odkrojte vršek a spodek (5). Poté je nakrájejte na silnější plátky,
                                                    které zbavte jádřinců (6, 7) – použít k tomu můžete i kulatá vánoční vykrajovát-
                                                    ka. V misce smíchejte olivový olej (8) a med (9), přidejte šťávu z limetky, pepř
                                                    a sůl a vše metličkou promíchejte (10). Plátky jablek dejte na plech vyložený
                                                    pečicím papírem, přelijte je připravenou směsí (11) a dejte péct do trouby vy-
                                                    hřáté na 140 °C na 20 minut (12). Mezitím si připravte křenovou šlehačku –
                                                    do misky nalijte smetanu (13), přidejte nastrouhaný křen (14), osolte, opepřete
                                                    a vše vymixujte ponorným mixérem (15). Salát pokapejte olivovým olejem,
                                                    přidejte sůl a pepř a vše promíchejte (16). Růžičky ze šunky, upečená jablka
                                                    a salát naaranžujte na talíř a vše přelijte křenovou šlehačkou.

                                                                                                                47
                                                                                                MAGAZÍN 2/2021
   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52