Page 48 - Magazín JIP Potraviny
P. 48

Česká kuchyně














        1.                         2.                         3.                        4.














        5.                         6.                         7.                        8.













        9.                        10.                       11.                         12.














      13.                         14.                       15.                        16.

                                                               Krémová medvědí česnečka
                                                               s uzeným masem a chlebem

                                                               Suroviny: (1)
                                                               150 g medvědího česneku, 1 palička česneku, 200 g uzené kýty vcelku
                                                               nebo silnějších plátků, 2 střední cibule, 150 g másla, 1 lžíce vepřového
                                                               sádla, 250 ml smetany ke šlehání, 100 g hladké mouky, 1,2 l vývaru
                                                               z kostí, 20 g tymiánu, sůl, pepř, starší chléb
      17.                         18.
                                                               Cibuli nakrájejte na kostičky (2). V hrnci rozpusťte máslo (3), může
                                                               být až trochu dohněda, aby chytlo mírně oříškovou chuť (4), přidejte
                                                               k němu cibuli (5), nasekaný tymián (6), nakrájené stroužky česne-
                                                               ku, osolte, opepřete a zasypte trochou hladké mouky (7). Vše zalijte
                                                               vývarem z kostí (8) a nechte provařit. Listy medvědího česneku lehce
                                                               pokrájejte (9) a přidejte do hrnce (10), vše pak rozmixujte ponorným
                                                               mixérem (11), přilijte smetanu (12) a znovu lehce promixujte (13).
                                                               Uzené maso nakrájejte na kostičky (14), na pánvi orestujte (15)
                                                               a nasypejte do polévky (16). Starší chléb nakrájejte na kostky (17), na
                                                               pánvi rozehřejte lžíci vepřového sádla a kostičky zarestujte (18), při-
      19.                         20.                          dejte nakrájený česnek (19) a nechte ho rozvonět (20). Před podáváním
                                                               nasypte chléb do polévky a ozdobte listem medvědího česneku.

       48     MAGAZÍN 2/2021
   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53