Page 51 - Magazín JIP Potraviny
P. 51

1.                         2.                         3.                         4.














         5.                         6.                         7.                         8.













         9.                        10.                        11.                        12.














        13.                        14.                        15.



              Gulášová polévka z hovězích líček a čerstvé papriky

              Suroviny: (1)
              500 g hovězích líček již připravených sous-vide, 1,5 l hovězího vývaru z kostí, 1 červená paprika kapie,
              2 střední cibule, 500 g brambor, 2 lžíce vepřového sádla, 30 g čerstvé majoránky, 10 g čerstvého libečku,
              1 palička česneku, 2 lžíce mleté sladké papriky, ½ lžíce rajčatového protlaku, 100 g hladké mouky, sůl,
              pepř, drcený kmín
              Cibuli nakrájejte na kostičky (2), v hrnci rozpusťte sádlo a cibuli na něm zpěňte (3). Brambory nakrájej-
              te na malé kostky a dejte je vařit do hovězího vývaru (4, 5). Papriku nakrájejte na kostičky (6) a přidejte
              do hrnce k cibuli (7). Stroužky česneku oloupejte a rozmáčkněte nožem (8), majoránku a libeček nakrá-
              jejte (9), vše vložte do hrnce (10), přisypte drcený kmín a orestujte (11). Do směsi dejte rajčatový protlak
              (12), mletou sladkou papriku a zaprašte hladkou mouku. Poté přilijte hovězí vývar včetně brambor (13)
              a přidejte na kostičky nakrájená hovězí líčka (14), dochuťte solí a pepřem a nechte provařit (15). Polévku
              podávejte ozdobenou čerstvým libečkem.







                                                                                                                51
                                                                                                MAGAZÍN 2/2021
   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56