Page 51 - Magazín JIP Potraviny
P. 51
1. 2. 3. 4.
5. 6. 7. 8.
9. 10. 11. 12.
13. 14. 15.
Gulášová polévka z hovězích líček a čerstvé papriky
Suroviny: (1)
500 g hovězích líček již připravených sous-vide, 1,5 l hovězího vývaru z kostí, 1 červená paprika kapie,
2 střední cibule, 500 g brambor, 2 lžíce vepřového sádla, 30 g čerstvé majoránky, 10 g čerstvého libečku,
1 palička česneku, 2 lžíce mleté sladké papriky, ½ lžíce rajčatového protlaku, 100 g hladké mouky, sůl,
pepř, drcený kmín
Cibuli nakrájejte na kostičky (2), v hrnci rozpusťte sádlo a cibuli na něm zpěňte (3). Brambory nakrájej-
te na malé kostky a dejte je vařit do hovězího vývaru (4, 5). Papriku nakrájejte na kostičky (6) a přidejte
do hrnce k cibuli (7). Stroužky česneku oloupejte a rozmáčkněte nožem (8), majoránku a libeček nakrá-
jejte (9), vše vložte do hrnce (10), přisypte drcený kmín a orestujte (11). Do směsi dejte rajčatový protlak
(12), mletou sladkou papriku a zaprašte hladkou mouku. Poté přilijte hovězí vývar včetně brambor (13)
a přidejte na kostičky nakrájená hovězí líčka (14), dochuťte solí a pepřem a nechte provařit (15). Polévku
podávejte ozdobenou čerstvým libečkem.
51
MAGAZÍN 2/2021