Page 55 - Magazín JIP Potraviny
P. 55
1. 2. 3. 4.
5. 6. 7. 8.
9. 10. 11. 12.
13. 14. 15. 16.
Pečený jehněčí hřebínek s rozmarýnem,
jarní nádivkou a čerstvým špenátem
Suroviny:
2 kg jehněčího hřebínku (jehněčí kotletky), 1 palička česneku, 20 g čerstvého rozmarýnu,
500 g čerstvého špenátu, sůl, pepř
Nádivka: 12 rohlíků, 5 vajec, 30 g čerstvého libečku, 400 ml čerstvého plnotučného mléka,
250 ml smetany ke šlehání, 150 g másla, muškátový oříšek, sůl, pepř
Nejprve si připravte jehněčí s rozmarýnem (1). Čerstvý rozmarýn nasekejte (2), hřebínek
osolte ze všech stran (3), opepřete a rozmarýn společně s rozmáčknutým a lehce nasekaným
česnekem vmasírujte do masa (4). Na rozpálené pánvi jehněčí zprudka opečte (5) a poté dejte
péct do trouby vyhřáté na 150 °C na půl hodiny (6). Mezitím si připravte nádivku – rohlíky
nakrájejte na kostičky (7), k nim dejte nasekaný čerstvý libeček, osolte a ochuťte muškátovým
oříškem. Žloutky oddělte od bílků (8) a žloutky přidejte k rohlíkům (9). Do nádivky nalij-
te mléko a smetanu, z bílků vyšlehejte sníh (10) a přidejte k nádivce (11). Tu pak rukama
promíchejte, aby se všechny suroviny spojily (12). Směs přendejte do pekáčku a dejte péct
do trouby vyhřáté na 140 °C na 40 minut (13). Nakonec si připravte čerstvý špenát. Na pán-
vi rozehřejte máslo, nožem rozmáčkněte česnek, pokrájejte (14) a osmahněte (15). Přidejte
špenát a lehce ho orestujte (16).
55
MAGAZÍN 2/2021