Page 55 - Magazín JIP Potraviny
P. 55

1.                         2.                         3.                         4.














         5.                         6.                         7.                         8.













         9.                        10.                        11.                        12.













        13.                        14.                        15.                        16.



                                                Pečený jehněčí hřebínek s rozmarýnem,
                                                jarní nádivkou a čerstvým špenátem


                                                Suroviny:
                                                2 kg jehněčího hřebínku (jehněčí kotletky), 1 palička česneku, 20 g čerstvého rozmarýnu,
                                                500 g čerstvého špenátu, sůl, pepř
                                                Nádivka: 12 rohlíků, 5 vajec, 30 g čerstvého libečku, 400 ml čerstvého plnotučného mléka,
                                                250 ml smetany ke šlehání, 150 g másla, muškátový oříšek, sůl, pepř

                                                Nejprve si připravte jehněčí s rozmarýnem (1). Čerstvý rozmarýn nasekejte (2), hřebínek
                                                osolte ze všech stran (3), opepřete a rozmarýn společně s rozmáčknutým a lehce nasekaným
                                                česnekem vmasírujte do masa (4). Na rozpálené pánvi jehněčí zprudka opečte (5) a poté dejte
                                                péct do trouby vyhřáté na 150 °C na půl hodiny (6). Mezitím si připravte nádivku – rohlíky
                                                nakrájejte na kostičky (7), k nim dejte nasekaný čerstvý libeček, osolte a ochuťte  muškátovým
                                                oříškem. Žloutky oddělte od bílků (8) a žloutky přidejte k rohlíkům (9). Do nádivky nalij-
                                                te mléko a smetanu, z bílků vyšlehejte sníh (10) a přidejte k nádivce (11). Tu pak rukama
                                                promíchejte, aby se všechny suroviny spojily (12). Směs přendejte do pekáčku a dejte péct
                                                do trouby vyhřáté na 140 °C na 40 minut (13). Nakonec si připravte čerstvý špenát. Na pán-
                                                vi rozehřejte máslo, nožem rozmáčkněte česnek, pokrájejte (14) a osmahněte (15). Přidejte
                                                špenát a lehce ho orestujte (16).
                                                                                                                55
                                                                                                MAGAZÍN 2/2021
   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60