Page 35 - Magazín JIP Potraviny
P. 35
Cheesecake s kokosem a datlemi
250 g sušených datlí, 60 g kokosového oleje, 200 g vlašských ořechů, 150 g strouhaného kokosu + další na posypání,
500 ml kokosového mléka, 300 ml kokosové smetany, 15 g práškové želatiny
Strouhaný kokos namočte do 400 ml kokosového mléka a kokosové smetany a nechte odležet. Ořechy rozmixujte v mixéru,
poté přidejte sušené datle a kokosový olej a opět promixujte. Hmotu namačkejte na dno dortové formy a dejte do lednice
vychladit. Ve 100 ml kokosového mléka nechte nabobtnat želatinu, poté ji přiveďte k varu, dokud se nerozpustí�. Mléko se
želatinou pak vlijte do směsi kokosového mléka, smetany a strouhaného kokosu a vše dobře promí�chejte. Hmotu nalijte na
vychlazený korpus a nechte ztuhnout v lednici, ideálně přes noc. Hotový cheesecake posypte strouhaným kokosem.
Alnatura
Kokosový olej
panenský BIO
220 ml
Cheesecake
s kokosem a datlemi
34 35
35
34