Page 37 - Magazín JIP Potraviny
P. 37

Rychlý kokosový dezert

                                  balíček listového těsta
                                500 ml smetany ke šlehání
                           120 g moučkového cukru + na posypání
                      2 lžíce kokosového extraktu nebo kokosové smetany
                                150 g strouhaného kokosu
                                                                                        Alnatura
               Ze smetany vyšlehejte hustou šlehačku. Přidejte kokosový extrakt nebo
                                                                                        Kokosový krém
               smetanu, strouhaný kokos a cukr a vše opět vyšlehejte. Krém dejte chla-  na vaření, BIO
               dit do lednice. Listové těsto rozválejte a nakrájejte na zhruba 16 stejně
                                                                                        200 ml
               velkých čtverců. Ty položte na plech vyložený pečicí�m papí�rem a dejte
               péct do trouby na zhruba 10 minut, dokud těsto nezezlátne. Krém na-
                       neste vždy na jeden čtvereček a druhým jej přikryjte.
                         Posypte moučkovým cukrem a ihned podávejte.











 Kokosová
 roláda




















 Amylon
 Puding
 kokosový
 40 g                                                                               Kokosový
                                                                                    dezert







 Kokosová roláda

 Korpus: 60 g polohrubé mouky, 60 g cukru, 6 vajec
 Krém: 300 ml mléka, 1 pudink (ideálně kokosový), 250 g másla, moučkový cukr, 50 g strouhaného kokosu+ další na posypání,
 džem dle chuti


 Bí�lky oddělte od žloutků. Zloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, z bí�lků vyšlehejte sní�h. Opatrně vmí�chejte mouku a vytvořte těsto,
 �
 které rozetřete na plech vyložený pečicí�m papí�rem. Pečte při 190 °C 5–10 minut, dokud těsto nevyběhne. Po upečení� teplý piškot
 stočte pomocí� mokré utěrky a nechte vychladnout. Pudink připravte s mlékem dle návodu, poté přidejte změklé máslo, cukr a kokos
 a vše vyšlehejte do krému. Korpus pak pomažte džemem a následně krémem a stočte do rolády. Stočenou roládu potřete trochou
 krému a posypte kokosem i zvenku.


 36                                                                                                             37
   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42