Page 33 - Magazín JIP Potraviny
P. 33

Kokosové cupcakes


 200 g hladké mouky, 150 g másla, 150 g cukru, 3 vejce
 2 lžičky prášku do pečiva, 60 ml kokosového mléka, 30 g strouhaného kokosu
 kokosová zmrzlina dle receptu na str. 31, čokoládové hobliny


 Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Poté postupně zašlehejte vejce, mouku s práškem
 do pečiva, kokosové mléko a strouhaný kokos. Těsto nalijte do koší�čků na muffiny a pečte při
 180 °C zhruba 20 minut. Po upečení� nechte vychladnout a podávejte s kokosovou zmrzlinou
 ozdobenou čokoládovými hoblinkami.

























                                                                                        Kokosové
                                                                                        tyčinky
 Kokosové
 cupcakes


















                            Alnatura
                            Kokosová mouka
                            bez lepku, BIO
                            300 g





                                          Nepečené kokosové tyčinky

                      150 g kešu ořechů, 200 g strouhaného kokosu, 150 g kokosové mouky, rýžový sirup, hořká čokoláda
 Alnatura   Ořechy namočte přes noc do vody. Strouhaný kokos nasypte do mixéru a rozmixujte najemno. Ke kokosu přidejte ořechy a rýžový sirup
 Kokosová zmrzlina  a opět rozmixujte. Do hmoty pak nasypte kokosovou mouku a tvořte menší� tyčinky, které pak nechte ztuhnout v lednici. Mezití�m si
 vegan, BIO             ve vodní� lázni rozpusťte čokoládu a tyčinky v ní� obalte. Tyčinky pak opět nechte ztuhnout v lednici.
 500 ml


 32                                                                                                             33
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38