Page 33 - Magazín JIP Potraviny
P. 33
Kokosové cupcakes
200 g hladké mouky, 150 g másla, 150 g cukru, 3 vejce
2 lžičky prášku do pečiva, 60 ml kokosového mléka, 30 g strouhaného kokosu
kokosová zmrzlina dle receptu na str. 31, čokoládové hobliny
Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Poté postupně zašlehejte vejce, mouku s práškem
do pečiva, kokosové mléko a strouhaný kokos. Těsto nalijte do koší�čků na muffiny a pečte při
180 °C zhruba 20 minut. Po upečení� nechte vychladnout a podávejte s kokosovou zmrzlinou
ozdobenou čokoládovými hoblinkami.
Kokosové
tyčinky
Kokosové
cupcakes
Alnatura
Kokosová mouka
bez lepku, BIO
300 g
Nepečené kokosové tyčinky
150 g kešu ořechů, 200 g strouhaného kokosu, 150 g kokosové mouky, rýžový sirup, hořká čokoláda
Alnatura Ořechy namočte přes noc do vody. Strouhaný kokos nasypte do mixéru a rozmixujte najemno. Ke kokosu přidejte ořechy a rýžový sirup
Kokosová zmrzlina a opět rozmixujte. Do hmoty pak nasypte kokosovou mouku a tvořte menší� tyčinky, které pak nechte ztuhnout v lednici. Mezití�m si
vegan, BIO ve vodní� lázni rozpusťte čokoládu a tyčinky v ní� obalte. Tyčinky pak opět nechte ztuhnout v lednici.
500 ml
32 33