Page 36 - Magazín JIP Potraviny
P. 36
Rychlý kokosový dezert
balíček listového těsta
500 ml smetany ke šlehání
120 g moučkového cukru + na posypání
2 lžíce kokosového extraktu nebo kokosové smetany
150 g strouhaného kokosu
Alnatura
Ze smetany vyšlehejte hustou šlehačku. Přidejte kokosový extrakt nebo
Kokosový krém
smetanu, strouhaný kokos a cukr a vše opět vyšlehejte. Krém dejte chla- na vaření, BIO
dit do lednice. Listové těsto rozválejte a nakrájejte na zhruba 16 stejně
200 ml
velkých čtverců. Ty položte na plech vyložený pečicí�m papí�rem a dejte
péct do trouby na zhruba 10 minut, dokud těsto nezezlátne. Krém na-
neste vždy na jeden čtvereček a druhým jej přikryjte.
Posypte moučkovým cukrem a ihned podávejte.
Kokosová
roláda
Amylon
Puding
kokosový
40 g Kokosový
dezert
Kokosová roláda
Korpus: 60 g polohrubé mouky, 60 g cukru, 6 vajec
Krém: 300 ml mléka, 1 pudink (ideálně kokosový), 250 g másla, moučkový cukr, 50 g strouhaného kokosu+ další na posypání,
džem dle chuti
Bí�lky oddělte od žloutků. Zloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, z bí�lků vyšlehejte sní�h. Opatrně vmí�chejte mouku a vytvořte těsto,
�
které rozetřete na plech vyložený pečicí�m papí�rem. Pečte při 190 °C 5–10 minut, dokud těsto nevyběhne. Po upečení� teplý piškot
stočte pomocí� mokré utěrky a nechte vychladnout. Pudink připravte s mlékem dle návodu, poté přidejte změklé máslo, cukr a kokos
a vše vyšlehejte do krému. Korpus pak pomažte džemem a následně krémem a stočte do rolády. Stočenou roládu potřete trochou
krému a posypte kokosem i zvenku.
36 37