Page 36 - Magazín JIP Potraviny
P. 36

Rychlý kokosový dezert

                                                                                                                                                         balíček listového těsta
                                                                                                                                                       500 ml smetany ke šlehání
                                                                                                                                                  120 g moučkového cukru + na posypání
                                                                                                                                             2 lžíce kokosového extraktu nebo kokosové smetany
                                                                                                                                                       150 g strouhaného kokosu
                                                                                                                                                                                                               Alnatura
                                                                                                                                       Ze smetany vyšlehejte hustou šlehačku. Přidejte kokosový extrakt nebo
                                                                                                                                                                                                               Kokosový krém
                                                                                                                                       smetanu, strouhaný kokos a cukr a vše opět vyšlehejte. Krém dejte chla-  na vaření, BIO
                                                                                                                                       dit do lednice. Listové těsto rozválejte a nakrájejte na zhruba 16 stejně
                                                                                                                                                                                                               200 ml
                                                                                                                                       velkých čtverců. Ty položte na plech vyložený pečicí�m papí�rem a dejte
                                                                                                                                       péct do trouby na zhruba 10 minut, dokud těsto nezezlátne. Krém na-
                                                                                                                                              neste vždy na jeden čtvereček a druhým jej přikryjte.
                                                                                                                                                Posypte moučkovým cukrem a ihned podávejte.











                                     Kokosová
                                     roláda




















                                                                                     Amylon
                                                                                     Puding
                                                                                   kokosový
                                                                                        40 g                                                                                                               Kokosový
                                                                                                                                                                                                           dezert







                                                Kokosová roláda

                                       Korpus: 60 g polohrubé mouky, 60 g cukru, 6 vajec
          Krém: 300 ml mléka, 1 pudink (ideálně kokosový), 250 g másla, moučkový cukr, 50 g strouhaného kokosu+ další na posypání,
                                                      džem dle chuti


          Bí�lky oddělte od žloutků. Zloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, z bí�lků vyšlehejte sní�h. Opatrně vmí�chejte mouku a vytvořte těsto,
                              �
          které rozetřete na plech vyložený pečicí�m papí�rem. Pečte při 190 °C 5–10 minut, dokud těsto nevyběhne. Po upečení� teplý piškot
          stočte pomocí� mokré utěrky a nechte vychladnout. Pudink připravte s mlékem dle návodu, poté přidejte změklé máslo, cukr a kokos
          a vše vyšlehejte do krému. Korpus pak pomažte džemem a následně krémem a stočte do rolády. Stočenou roládu potřete trochou
                                              krému a posypte kokosem i zvenku.


       36                                                                                                                                                                                                                              37
   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41