Page 65 - JIP Magazín Jaro 2020
P. 65
s arašídovým
máslem Banánovo-arašídový sendvič
podle Elvise
Suroviny:
1 banán
2 plátky bílého toustového chleba
3 lžíce arašídového másla
2 lžíce másla na osmažení toustu
Postup:
V misce rozmačkejte banán vidličkou. Chleba
mírně opečte v toustovači. Jeden z plátků potřete
arašídovým máslem, druhý rozmačkaným baná-
nem. Sendvič osmažte na másle – po obou stra-
nách a do zlatohněda. Podávejte teplé, rozkrojené
na dva trojúhelníky.
TIP!
Arašídové máslo
Sendvič s lehkou pomazánkou s pomazánkou
a salátem a salátem
Suroviny:
150 g lučiny nebo terminovaný sýr
nebo polotučný tvaroh
pažitka
1 hrst mixu listového salátu
1 lžíce olivového oleje
sůl
2 bagety
Postup:
Sýr nebo tvaroh smícháme s nasekanou pažitkou,
ochutíme olivovým olejem a solí. Rozkrojíme ba-
getu mažeme ochucenou lučinu, poklademe lis-
tovým salátem.
Salát z červené řepy a kozího sýra
s červenou řepou Suroviny:
a kozím sýrem 4 červené řepy, 4 stroužky česneku
2 polévkové lžíce olivového oleje
2 polévkové lžíce balsamikového octa
salát polníček / rukola, 150 g feta sýra
½ hrnku vlašských ořechů, sůl, dva krajíce chleba
Postup:
Rozehřejeme troubu na 180 °C. Oloupeme červenou
řepu a nakrájíme ji na kostky. Vložíme do zapékací misky
spolu s nakrájeným česnekem, zalijeme olivovým olejem,
promícháme a necháme 45 minut péci. Salát omyjeme,
osušíme a dáme do mísy. Zalijeme balsamikovým octem.
Pečenou řepu odstavíme a necháme zchladit. Na pán-
vi trochu orestujeme vlašské ořechy, až začnou krásně
vonět, asi 5 minut. Vše smícháme, dáme na čerstvý krajíc
chleba, posypeme feta sýrem a přiklopíme druhým kra-
jícem chleba.
TIP! Originál z Řecka
z ovčího a kozího mléka
65