Page 65 - JIP Magazín Jaro 2020
P. 65

s arašídovým
                                                            máslem              Banánovo-arašídový sendvič
                                                                                podle Elvise

                                                                                Suroviny:
                                                                                1 banán
                                                                                2 plátky bílého toustového chleba
                                                                                3 lžíce arašídového másla
                                                                                2 lžíce másla na osmažení toustu

                                                                                Postup:
                                                                                V misce rozmačkejte banán vidličkou. Chleba
                                                                                mírně opečte v toustovači. Jeden z plátků potřete
                                                                                arašídovým máslem, druhý rozmačkaným baná-
                                                                                nem. Sendvič osmažte na másle – po obou stra-
                                                                                nách a do zlatohněda. Podávejte teplé, rozkrojené
                                                                                na dva trojúhelníky.




                         TIP!
                         Arašídové máslo

        Sendvič s lehkou pomazánkou                                               s pomazánkou

        a salátem                                                                 a salátem

        Suroviny:
        150 g lučiny nebo terminovaný sýr
        nebo polotučný tvaroh
        pažitka
        1 hrst mixu listového salátu
        1 lžíce olivového oleje
        sůl
        2 bagety

        Postup:
        Sýr nebo tvaroh smícháme s nasekanou pažitkou,
        ochutíme olivovým olejem a solí. Rozkrojíme ba-
        getu mažeme ochucenou lučinu, poklademe lis-
        tovým salátem.







                                                                           Salát z červené řepy a kozího sýra

                                            s červenou řepou               Suroviny:
                                            a kozím sýrem                  4 červené řepy, 4 stroužky česneku
                                                                           2 polévkové lžíce olivového oleje
                                                                           2 polévkové lžíce balsamikového octa
                                                                           salát polníček / rukola, 150 g feta sýra
                                                                           ½ hrnku vlašských ořechů, sůl, dva krajíce chleba
                                                                           Postup:
                                                                           Rozehřejeme troubu na 180 °C. Oloupeme červenou
                                                                           řepu a nakrájíme ji na kostky. Vložíme do zapékací misky
                                                                           spolu s nakrájeným česnekem, zalijeme olivovým olejem,
                                                                           promícháme a necháme 45 minut péci. Salát omyjeme,
                                                                           osušíme a dáme do mísy. Zalijeme balsamikovým octem.
                                                                           Pečenou řepu odstavíme a necháme zchladit. Na pán-
                                                                           vi  trochu  orestujeme  vlašské  ořechy,  až  začnou  krásně
                                                                           vonět, asi 5 minut. Vše smícháme, dáme na čerstvý krajíc
                                                                           chleba, posypeme feta sýrem a přiklopíme druhým kra-
                                                                           jícem chleba.
                                    TIP! Originál z Řecka
                                   z ovčího a kozího mléka
                                                                                                                65
   60   61   62   63   64   65   66   67   68