Page 64 - JIP Magazín Jaro 2020
P. 64
Croissant s uzeným lososem
a špenátem
Suroviny: Croissant
1 croissant s lososem
50 g žervé nebo lučiny
kopr podle chuti, najemno nasekaný
1 malá červená cibulka, nasekaná
(nemusíte použít vše)
sůl a pepř
2 – 4 plátky uzeného lososa
špenát
Postup:
Croissant podélně rozkrojte. Cibulku
smíchejte se žervé, špenátem a přidej-
te kopr. Osolte a opepřete. Namažte
na croissant a ozdobte plátky uzeného TIP!
lososa. Norský losos
uzený studeným kouřem
Sýrové Sýrové tousty
toasty Suroviny:
8 krajíců toustového chleba
80 g strouhaného parmezánu
4 plátky mozzarelly - případně goudy
6 lžic oleje
máslo
Postup:
Každý krajíc chleba namažte máslem
a vložte na ně plátky mozzarelly, posypte
parmazánem a překlopte toustovým
chlebem. Opečete na grilu či toustovači.
Před podáváním překrojte na trojúhel-
níky.
Zapečené houbové toasty TIP!
Směs
Suroviny: hub
200 - 250 g plátkový sýr, 1 balíček toastový chléb, na potření máslo
Na náplň: 2 ks vejce, 1 ks střední cibule, 300 g směs hub, 1 lžíce olej,
paprika (chilli), sůl, 1 lžička drceného kmínu
Postup:
Houby očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme
nadrobno. Na rozehřátý olej vsypeme cibuli a opečeme ji dozlatova. Houbové
Přidáme kmín a promícháme. Pak vmícháme houby a vše osolíme. Směs toasty
za občasného míchání dusíme 15 - 20 minut. Pak zmírníme plamen,
přidáme vejce a posypeme je paprikou (3x otočím mlýnkem s chilli pa-
pričkami - zrníčky). Promícháme, zesílíme plamen a vejce necháme
"srazit". Houbovou náplň necháme vychladnout. Rozložíme si toastový
chleba a sudý počet plátků zlehka namažeme máslem a na každý pak
položíme plátek sýru. Na zbylé plátky rozdělíme houbovou směs a přik-
lopíme je na plátky s máslem a sýrem. Toasty pak v toastovači opečeme
a podáváme ještě teplé. Přílohou k zapečeným houbovým toastům může
být čerstvá zelenina nebo zeleninový salát.
64