Page 64 - JIP Magazín Jaro 2020
P. 64

Croissant s uzeným lososem
       a špenátem

       Suroviny:                                                                                   Croissant
       1 croissant                                                                                 s lososem
       50 g žervé nebo lučiny
       kopr podle chuti, najemno nasekaný
       1 malá červená cibulka, nasekaná
       (nemusíte použít vše)
       sůl a pepř
       2 – 4 plátky uzeného lososa
       špenát
       Postup:
       Croissant podélně rozkrojte. Cibulku
       smíchejte se žervé, špenátem a přidej-
       te kopr. Osolte a opepřete. Namažte
       na croissant a ozdobte plátky uzeného          TIP!
       lososa.                                        Norský losos
                                                      uzený studeným kouřem







                                                       Sýrové                        Sýrové tousty
                                                       toasty                        Suroviny:

                                                                                     8 krajíců toustového chleba
                                                                                     80 g strouhaného parmezánu
                                                                                     4 plátky mozzarelly - případně goudy
                                                                                     6 lžic oleje
                                                                                     máslo

                                                                                     Postup:
                                                                                     Každý krajíc chleba namažte máslem
                                                                                     a vložte na ně plátky mozzarelly, posypte
                                                                                     parmazánem a překlopte toustovým
                                                                                     chlebem. Opečete na grilu či toustovači.
                                                                                     Před podáváním překrojte na trojúhel-
                                                                                     níky.








       Zapečené houbové toasty                                                                 TIP!
                                                                                               Směs
       Suroviny:                                                                                hub
       200 - 250 g plátkový sýr, 1 balíček toastový chléb, na potření máslo
       Na náplň: 2 ks vejce, 1 ks střední cibule, 300 g směs hub, 1 lžíce olej,
       paprika (chilli), sůl, 1 lžička drceného kmínu

       Postup:
       Houby očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme
       nadrobno.  Na rozehřátý olej vsypeme cibuli a  opečeme ji  dozlatova.   Houbové
       Přidáme kmín a promícháme. Pak vmícháme houby a vše osolíme. Směs     toasty
       za občasného míchání dusíme 15 - 20 minut. Pak zmírníme plamen,
       přidáme vejce a posypeme je paprikou (3x otočím mlýnkem s chilli pa-
       pričkami - zrníčky). Promícháme, zesílíme plamen a vejce necháme
       "srazit". Houbovou náplň necháme vychladnout. Rozložíme si toastový
       chleba a  sudý počet  plátků  zlehka  namažeme máslem a na každý  pak
       položíme plátek sýru. Na zbylé plátky rozdělíme houbovou směs a přik-
       lopíme je na plátky s máslem a sýrem. Toasty pak v toastovači opečeme
       a podáváme ještě teplé. Přílohou k zapečeným houbovým toastům může
       být čerstvá zelenina nebo zeleninový salát.


       64
   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68