Page 77 - JIP katalog maso 2024
P. 77
Dančí guláš
1 kg dančího masa na guláš, 300 g cibule, 150 g
sádla, 80 g rajčatového pyré, 80 g hladké mouky,
30 g červené papriky, 30 g soli, 3 stoužky česneku,
majoránka, čerstvě mletý pepř a 1,5 l vody nebo
slabší vývar
Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle ji orestujeme
dozlatova. Přidáme červenou papriku nakrájenou na
kostky, krátce osmahneme a podlijeme vodou nebo
vývarem. Přidáme rajčatové pyré, maso, dochutíme
solí a za občasného míchání dusíme. Lepší je dusit
maso na nižším plameni a déle. Jakmile je maso
částečně měkké, přidejte lžičku majoránky, pepř
a česnek a duste dále doměkka.
Maso vyjměte z hrnce a základ zahustěte světlou
zásmažkou z másla a mouky. Za občasného míchaní
vařte základ dokud omáčka nezhoustne, zhruba 20
minut.
Jakmile je omáčka hotová, dochuťte ještě dle chuti solí
a pepřem, omáčku přeceďte a do hotové omáčky
vraťte maso a ještě krátce povařte, aby maso nebylo
studené.
Guláš můžete podávat s chlebem nebo s knedlíkem.
49602000 Berbera Zvěřinové kosti CZ 2 kg 2 kg VAK
49602172 Šumavská zvěř Zvěřinové kosti CZ cca 2 kg 2 kg VAK
ZAJÍC
ZAJEČÍ STEHNA
Štavnaté maso s hrubší strukturou.
Jejich specifická chuť vynikne zejména
pečením, ideálně v kombinaci se
slaninou.
49601031 Šumavská zvěř zaječí stehna bez kosti CZ cca 800 g 800 g VAK
49601027 Šumavská zvěř zajíc celý stahovaný CZ cca 2,1 kg 2 kg VAK
ZVĚŘINA 75