Page 71 - JIP katalog maso 2024
P. 71

TĚLO
                         KRÁLÍK CELÝ



          Králičí maso obsahuje velmi malé množství tuku a řadí
          se k nejdietnějším masům. Chuťově připomíná slepičí či
          telecí maso. Ideální na pečení v celku.






















              49603303     Králík celý bez hlavy cca 1,1 kg                        10 kg     VL

              na vyžádání  Králík celý bez hlavy cca 1,25 kg                       10 kg     VAK


              49603084     Králičí hřbet bez kosti cca 500 g                        1 kg     TF

              49605030     Králičí hřbet bez kosti cca 500 g                       500 g     VAK


              49605030     Králičí filety cca 500 g                                 5 kg     TF


              na vyžádání  Králičí ragů 1 kg                                       10 kg     VL





        Pečený králičí hřbet


                     NA BYLINKÁCH SE ŠPENÁTEM

        1kg králičí hřbet, 80 g vepřové sádlo, 1dcl olej, 50g máslo, 480 g
        mražený listový špenát, 250 g cibule, 2 dcl smetana 31%, 60 g
        zakysaná  smetana  16%,  500  ml  masový  vývar,  20  g  velkolistá
        petržel, 30 g hladká mouka, 10 g česnek, 5  g estragon, šalvěj,
        tymián, mletý muškátový oříšek, sůl, pepř černý mletý dle chuti


        Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na střední kousky, dáme do velké
        mísy.  Osolíme,  opepříme,  přidáme  zakysanou  smetanu,  přisypeme
 1  Krk  nahrubo nasekané bylinky, opatrně zamícháme, Přetáhneme fresh fólii.
        Marinujeme v pokojové teplotě cca 3 hodiny v lednici cca 7hodin.
 2  Stehna přední
        V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme ¾ nadrobno nakrájené cibule,
 3  Skelet  dozlatova  orestujeme,  přisypme  marinované  maso,  orestujeme,
 4  Hřbet  zalijeme  masovým  vývarem,  přiklopíme.  Pomalu  dusíme  ve  vyhřáté
        troubě  na  140°C  doměkka.  Po  tepelné  úpravě  maso  vyjmeme,
 5  Hřbet  vzniklou šťávu zahustíme zchladlou světlou jíškou, dle chuti dochutíme,
 6  Stehna zadní  zjemníme smetanou, oříškem másla.


        Na rozpáleném oleji zpěníme zbylou část najemno nasekanou cibuli,
        přidáme špenát, utřený česnek, dochutíme a 30 sekund prohřejeme.
        Na  závěr  zjemníme  máslem.  Nezahušťujeme  moukou,  pokud  bude
        potřeba, použijeme velmi jemnou strouhanku.
                                                                                          KRÁLIČÍ MASO           69
   66   67   68   69   70   71   72   73   74   75   76