Page 71 - JIP katalog maso 2024
P. 71
TĚLO
KRÁLÍK CELÝ
Králičí maso obsahuje velmi malé množství tuku a řadí
se k nejdietnějším masům. Chuťově připomíná slepičí či
telecí maso. Ideální na pečení v celku.
49603303 Králík celý bez hlavy cca 1,1 kg 10 kg VL
na vyžádání Králík celý bez hlavy cca 1,25 kg 10 kg VAK
49603084 Králičí hřbet bez kosti cca 500 g 1 kg TF
49605030 Králičí hřbet bez kosti cca 500 g 500 g VAK
49605030 Králičí filety cca 500 g 5 kg TF
na vyžádání Králičí ragů 1 kg 10 kg VL
Pečený králičí hřbet
NA BYLINKÁCH SE ŠPENÁTEM
1kg králičí hřbet, 80 g vepřové sádlo, 1dcl olej, 50g máslo, 480 g
mražený listový špenát, 250 g cibule, 2 dcl smetana 31%, 60 g
zakysaná smetana 16%, 500 ml masový vývar, 20 g velkolistá
petržel, 30 g hladká mouka, 10 g česnek, 5 g estragon, šalvěj,
tymián, mletý muškátový oříšek, sůl, pepř černý mletý dle chuti
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na střední kousky, dáme do velké
mísy. Osolíme, opepříme, přidáme zakysanou smetanu, přisypeme
1 Krk nahrubo nasekané bylinky, opatrně zamícháme, Přetáhneme fresh fólii.
Marinujeme v pokojové teplotě cca 3 hodiny v lednici cca 7hodin.
2 Stehna přední
V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme ¾ nadrobno nakrájené cibule,
3 Skelet dozlatova orestujeme, přisypme marinované maso, orestujeme,
4 Hřbet zalijeme masovým vývarem, přiklopíme. Pomalu dusíme ve vyhřáté
troubě na 140°C doměkka. Po tepelné úpravě maso vyjmeme,
5 Hřbet vzniklou šťávu zahustíme zchladlou světlou jíškou, dle chuti dochutíme,
6 Stehna zadní zjemníme smetanou, oříškem másla.
Na rozpáleném oleji zpěníme zbylou část najemno nasekanou cibuli,
přidáme špenát, utřený česnek, dochutíme a 30 sekund prohřejeme.
Na závěr zjemníme máslem. Nezahušťujeme moukou, pokud bude
potřeba, použijeme velmi jemnou strouhanku.
KRÁLIČÍ MASO 69