Page 67 - JIP katalog maso 2024
P. 67
KACHNA
KACHNÍ ČTVRTKY
na vyžádání Kachní čtvrtky zadní proládané cca 380-420 g 12 kg VL
49603350 Kachní čtvrtky zadní proládané cca 380-420 g 6 kg VL
49602207 Kachní žaludky Maďarsko cca 3x5 kg g 15 kg VAK
49603075 Kachní motýlek bez kosti cca 600-750 g 6 kg VL
49602206 Kachní srdce Maďarsko cca 15 kg 15 kg VL
49603305 Kachní játra cca 500 g 15 kg VAK
49602202 Kachní játra tmavá Maďarsko cca 3x5 kg 15 kg VL
49602208 Kachní játra tmavá Maďarsko cca 15 kg 15 kg VL
Kachní paštika
cca 1 kg kachních jater, 1 velká cibule, 2 dcl červeného
suchého vína, stroužek česneku, 150 g másla, 100 ml
smetany ke šlehání, svazek tymiánu, sůl a čerstvě mletý
pepř
Játra očistěte a nakrájejte na větší kousky. Nakrájejte
cibuli na kolečka a přepulte je, poté najemno nakrájejte
česnek. Na pánvi rozehřejte máslo, vložte cibuli
a nechte zezlátnout, poté přidejte na chvilku česnek.
Poté přidejte játra a chvilku restujte. Poté přidejte víno
a tymián. Vařte dokud se alkohol neodpaří.
Směs nechte vychladnout a mixujte. Postupně přilévejte
smetanu a výpek z jater. Dochuťte solí a pepřem
a promíchejte.
Do paštiky můžete přimíchat brusinky či mandle.
Podávejte s brusinkovou marmeládou a čerstvým
toustem.
KACHNÍ MASO 65