Page 65 - JIP katalog maso 2024
P. 65
KACHNA
KACHNA CELÁ
Maso výrazné chuti s obsahem
železa a vítamínu B. Perfektní na
pečení.
49650345 Kachna A kvalita bez drobů cca 2,3 kg 2,3 kg OA
49602195 Kachna A kvalita s droby Maďarsko cca 2,2 kg 6 kg VL
49602190 Kachna A kvalita s droby Maďarsko cca 1,9 kg 6 kg VL
49602188 Kachna A kvalita s droby Maďarsko cca 2,3 kg 2,3 kg VAK
49602189 Kachna A kvalita s droby Maďarsko cca 2 kg 12 kg VAK
49602163 Kachna A kvalita bez drobů HU cca 2,4 kg 2,4 kg VL
49603111 Kachna mladá A kvalita s droby CZ cca 2,6 kg 2,6 kg VAK
49602131 Kachna A kvalita s droby Maďarsko cca 2,1 kg 6 kg VAK
49602188 Kachna A kvalita s droby Maďarsko cca 2,3 kg 6 kg VAK
49602187 Kachna A kvalita s droby Maďarsko cca 2,4 kg 6 kg VAK
49602185 Kachna A kvalita s droby Maďarsko cca 2,5 kg 5 kg VAK
Kachna
na pomerančích
1 celá kachna, 3 pomeranče, 2 jablka, 1 cibule, med,
sůl, pepř, hřebíček a kmín
1 Krk
2 Prsa
Kachnu očistěte, omyjte a ze všech stran osolte
3 Křídlo a pokmínujte. Jablka, cibule a jeden pomeranč
4 Stehno nakrájejte na větší kousky, přidejte pár hře-
5 Hřbet/skelet bíčků, kachnu jimi naplňte, vložte do pekáče a podlijte
vodou. Ze dvou pomerančů vymačkejte šťávu, přidejte
med a trošku pepře a kachnu směsí potřete. Vložte ji
do trouby předehřáté na 220 °C asi na 20 minut, poté
stáhněte teplotu na 170 °C a kachnu pečte asi dvě
hodiny. Během pečení ji potírejte výpekem. Podávat
můžete například s bramborovými knedlíky.
KACHNÍ MASO 63