Page 23 - Magazín JIP Potraviny
P. 23

Svařené víno

                                                                 800 ml červeného vína, 60 g cukru, 5 ks hřebíčku, celá skořice,
                                                                 citronová a pomerančová kůra, 2 ks badyánu,
                                                                 plátky pomeranče, brusinky na ozdobení

                                                                 Do hrnce vlijte ví�no, přidejte cukr, koření� a pomerančovou a cit-
                                                                 ronovou  kůru.  Vše  pomalu  zahřejte,  ale  nevařte.  Svařené  ví�no
                                                                 přeceďte do sklenic a ozdobte pomerančem a brusinkami.











                  svařené
                  víno










                                                                                               Bombardino
                                                                                               se šlehačkou
        Bombardino se šlehačkou
        160 ml vaječného koňaku, 80 ml rumu, 40 ml brandy,
        400 ml mléka, 4 lžíce třtinového cukru, mletá skořice, šlehačka

        Do hrnce nalijte vaječný koňak, brandy, rum, mléko a cukr.
        Vše zahřejte (ale nevařte). Nápoj nalijte do sklenic a ozdobte šle-
        hačkou posypanou mletou skořicí�.




                                                                                         Vaječný koňak
                                                                                         4 žloutky
                                                                                         200 ml smetany ke šlehání
                                                                                         ½ plechovky neslazeného
                                                                                         kondenzovaného mléka
                                                                                         100 g cukru
                                                                                         1 vanilkový lusk
                                                                                         200 ml rumu


                                                                                         V hrnci zahřejte smetanu,
                                                                                         kondenzované mléko a vanilku
                                                                                         vyškrábnutou z lusku.
                                                                                         Směs přiveďte pomalu k varu
                                                                                         a poté stáhněte z plotny.
                                                              vaječný                    Zloutky vyšlehejte s cukrem
                                                                                          �
                                                              koňak                      a přidejte k nim smetanu
                                                                                         s kondenzovaným mlékem.
                                                                                         V hrnci pak nechte vše znovu
                                                                                         zahřát. Po sundání� z plotny
                                                                                         nechte směs vychladnout a až
                                                                                         poté do ní� přimí�chejte rum.
                                                                                         Vaječný koňak přelijte do čisté
                                                                                         lahve a uchovávejte v lednici.


                                                                                                                23
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28