Page 23 - Magazín JIP Potraviny
P. 23
Svařené víno
800 ml červeného vína, 60 g cukru, 5 ks hřebíčku, celá skořice,
citronová a pomerančová kůra, 2 ks badyánu,
plátky pomeranče, brusinky na ozdobení
Do hrnce vlijte ví�no, přidejte cukr, koření� a pomerančovou a cit-
ronovou kůru. Vše pomalu zahřejte, ale nevařte. Svařené ví�no
přeceďte do sklenic a ozdobte pomerančem a brusinkami.
svařené
víno
Bombardino
se šlehačkou
Bombardino se šlehačkou
160 ml vaječného koňaku, 80 ml rumu, 40 ml brandy,
400 ml mléka, 4 lžíce třtinového cukru, mletá skořice, šlehačka
Do hrnce nalijte vaječný koňak, brandy, rum, mléko a cukr.
Vše zahřejte (ale nevařte). Nápoj nalijte do sklenic a ozdobte šle-
hačkou posypanou mletou skořicí�.
Vaječný koňak
4 žloutky
200 ml smetany ke šlehání
½ plechovky neslazeného
kondenzovaného mléka
100 g cukru
1 vanilkový lusk
200 ml rumu
V hrnci zahřejte smetanu,
kondenzované mléko a vanilku
vyškrábnutou z lusku.
Směs přiveďte pomalu k varu
a poté stáhněte z plotny.
vaječný Zloutky vyšlehejte s cukrem
�
koňak a přidejte k nim smetanu
s kondenzovaným mlékem.
V hrnci pak nechte vše znovu
zahřát. Po sundání� z plotny
nechte směs vychladnout a až
poté do ní� přimí�chejte rum.
Vaječný koňak přelijte do čisté
lahve a uchovávejte v lednici.
23