Page 13 - Magazín JIP Potraviny
P. 13
Těstoviny
se špenátovým
pestem
200 g čerstvých domácích těstovin
150 g čerstvého špenátu
50 g parmezánu
70 ml oleje
50 g piniových ořechů
stroužek česneku
čerstvý hrášek
sůl
olej
šťáva z citronu
�
Spenát, olej, parmezán, oří�šky
a stroužek česneku vložte do
mixéru a rozmixujte do jemného
pesta. Těstoviny uvařte v osolené
těstoviny vroucí� vodě. Na pánvi rozehřejte
se špenátovým olej, vložte těstoviny, připravené
špenátové pesto a hrášek a vše
pestem promí�chejte a prohřejte.
Těstoviny nandejte na talí�ř
a zakápněte citronovou šťávou.
Těstoviny
se špenátem
a ricottou
200 g čerstvých domácí�ch těstovin
200 g čerstvého špenátu
250 g ricotty
stroužek česneku
šťáva z jednoho citronu
50 g parmezánu
sůl a pepř
olej
�
Cerstvé těstoviny uvařte v osolené
těstoviny
vodě. Cesnek nasekejte najemno.
�
Na pánvi rozehřejte olej a přisypte se špenátem
česnek, který nechte rozvonět.
Poté přidejte špenát s citronovou a ricottou
šťávou, osolte a opepřete. Jakmile
špenát zavadne, přidejte ricot-
tu, zamí�chejte a odstavte z plot-
ny. Ke špenátu přidejte těstoviny,
promí�chejte a podávejte posypané
nastrouhaným parmezánem.
13