Page 13 - Magazín JIP Potraviny
P. 13

Těstoviny
                                                                                      se špenátovým

                                                                                      pestem
                                                                                      200 g čerstvých domácích těstovin
                                                                                      150 g čerstvého špenátu
                                                                                      50 g parmezánu
                                                                                      70 ml oleje
                                                                                      50 g piniových ořechů
                                                                                      stroužek česneku
                                                                                      čerstvý hrášek
                                                                                      sůl
                                                                                      olej
                                                                                      šťáva z citronu


                                                                                       �
                                                                                      Spenát, olej, parmezán, oří�šky
                                                                                      a stroužek česneku vložte do
                                                                                      mixéru a rozmixujte do jemného
                                                                                      pesta. Těstoviny uvařte v osolené
                 těstoviny                                                            vroucí� vodě. Na pánvi rozehřejte
                 se špenátovým                                                        olej, vložte těstoviny, připravené
                                                                                      špenátové pesto a hrášek a vše
                 pestem                                                               promí�chejte a prohřejte.
                                                                                      Těstoviny nandejte na talí�ř
                                                                                      a zakápněte citronovou šťávou.












        Těstoviny
        se špenátem
        a ricottou

        200 g čerstvých domácí�ch těstovin
        200 g čerstvého špenátu
        250 g ricotty
        stroužek česneku
        šťáva z jednoho citronu
        50 g parmezánu
        sůl a pepř
        olej

         �
        Cerstvé těstoviny uvařte v osolené
                                                                těstoviny
        vodě.  Cesnek  nasekejte  najemno.
              �
        Na pánvi rozehřejte olej a přisypte                     se špenátem
        česnek,  který  nechte  rozvonět.
        Poté  přidejte  špenát  s  citronovou                   a ricottou
        šťávou, osolte a opepřete. Jakmile
        špenát  zavadne,  přidejte  ricot-
        tu,  zamí�chejte  a  odstavte  z  plot-
        ny.  Ke  špenátu  přidejte  těstoviny,
        promí�chejte a podávejte posypané
        nastrouhaným parmezánem.






                                                                                                                13
   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18