Page 11 - Magazín JIP Potraviny
P. 11

Salát s bramborami

                                                                              a hráškem
                                                                              300 g baby brambor   Zálivka:
                                                                              2 hrsti rukoly       3 lžíce jogurtu
                                                                              svazek ředkviček     citronová šťáva
                                                                              100 g čerstvého hrášku   olivový olej
                                                                              2 vejce              1 stroužek česneku
                                                                              olivový olej

                                                                              Vají�čka  uvařte  natvrdo  a  oloupejte.  Brambory
                                                                              očistěte, rozkrojte napůl a vyskládejte na plech.
                                                                              Zakápněte  olivovým  olejem  a  dejte  péct  do
         salát                                                                trouby vyhřáté na 180 °C a pečte, dokud nebu-
                                                                              dou  hotové.  Poté  je  smí�chejte  s  rukolou,  na-
         s bramborami                                                         krájenými ředkvičkami, hráškem a nakrájenými
         a hráškem                                                            vejci.  Ingredience  na  zálivku  smí�chejte  a  salát
                                                                              vytvořeným dresinkem přelijte.




        Jarní salát

        se špenátem
        2 hrsti čerstvého špenátu
        2 hrsti rukoly
        svazek ředkviček
        svazek jarní cibulky
        Zálivka:
        3 lžíce olivového oleje
        2 lžíce medu
        šťáva z poloviny citronu
        sůl a pepř
                                                                                       jarní salát
        Spenát  a  rukolu  propláchněte.
         �
        Cibulku  a  ředkvičky  nakrájejte                                              se špenátem
        na menší� kousky.
        Vše v mí�se smí�chejte. Metličkou
        rozšlehejte  olej,  med,  citrono-
        vou šťávu, sůl a pepř a zálivkou
        salát přelijte.




                                                                              Pečený losos
                                                                              s lehkým salátem
                         pečený losos                                         2 filety lososa
                         s lehkým salátem                                     sůl a pepř
                                                                              lžíce medu
                                                                              čerstvý špenát
                                                                              čerstvý hrášek
                                                                              cherry rajčata
                                                                              svazek ředkviček


                                                                              Filety očistěte, potřete medem, osolte a opepřete
                                                                              a  dejte  péct  do  trouby  předehřáté  na  200  °C.
                                                                              Pečte 15–20 minut, dokud není� maso upečené.
                                                                              V mí�se smí�chejte špenát, hrášek, na plátky na-
                                                                              krájenou ředkvičku a přepůlená cherry rajčata.
                                                                              Salát a lososa nandejte na talí�ř a vše zakápněte
                                                                              šťávou z citronu.


                                                                                                                11
   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16