Page 18 - Magazín JIP Potraviny
P. 18

Cheesecake
                                s čokoládovými
                                sušenkami




                                                                                                                                                  Nepečené
                                                                                                                                                  čokořezy










                                                                                  Cheesecake
                                                                         s čokoládovými sušenkami

                                                                                        Korpus:
                                                                                250 g čokoládových sušenek
                                                                                       80 g másla
                                                                                         Krém:
                                                                                    350 g mascarpone
                                                                                 200 ml smetany ke šlehání
                                                                                    200 g bílé čokolády
                                                                                 2 lžíce moučkového cukru
                                                                                   lžíce citronové šťávy
                                                                                       2 lžíce vody
                                                                                      10 g želatiny
                                                                         100 g čokoládových sušenek + další na ozdobu
                                                                                                                                                                      Nepečené čokořezy
                                                                      Sušenky na korpus rozmixujte nebo rozdrťte válečkem
                                                                      a přidejte k nim rozpuštěné máslo. Sušenky pak nasypte                              Korpus: 250 g máslových nebo čokoládových sušenek, 80 g másla
                                                                                                                                       Krém: 500 ml smetany ke šlehání, 500 g ricotty, 100 g cukru, lžička vanilkového extraktu, 10 g želatiny, 50 g kakaa
                                                                      na dno dortové formy a upěchujte. Korpus vložte do led-
                                                                                                                                                     Ovocná vrstva: 200 g ovoce (jahody, maliny…), 10 g dortového želé, 40 g cukru
                                                                      ničky a připravte krém. Mascarpone vyšlehejte s mouč-
                                                                                                                                                                 Čokoládová poleva: 200 g čokolády, 100 g másla
                                                                                                  �
                                                                      kovým cukrem a citronovou šťávou. Cokoládu rozpusťte
                                                                      ve vodní� lázni, želatinu připravte dle návodu a přidej-
                                                                      te ji k vyšlehanému mascarpone, stejně jako čokoládu.    Nejprve si připravte ovoce. To vložte do hrnce s cukrem a přiveďte k varu, poté jej rozmixujte dohladka a nechte vychladnout. Sušenky na
                                                                      Smetanu vyšlehejte zvlášť a následně ji také přidejte do   korpus rozmixujte nebo rozdrťte a přidejte k nim rozpuštěné máslo. Promí�chanou směs rozprostřete na plech, upěchujte a dejte do lednice.
                                                                                                                                                                                                        �
                                                                                                  �
                                                                      krému. Sušenky nasekejte nahrubo. Cást krému rozpros-    Smetanu vyšlehejte do šlehačky, přidejte ricottu, cukr a vanilkový extrakt a opět vyšlehejte. Zelatinu připravte dle návodu a přidejte do
                                                                                                                                                                                  �
                                                                      třete na korpus. Poté na něj nasypte nasekané sušenky    krému. Ten rozdělte a do ⅓ krému přisypte kakao a promí�chejte. Cokoládový krém rozprostřete na korpus a nechte chví�li v lednici vychlad-
                                                                        a na ně rozprostřete zbytek krému, který uhlaďte.      nout. Dortové želé si připravte podle návodu a smí�chejte s připraveným rozmixovaným ovocem. Ovocnou směs pak nalijte na čokoládový
                                                                        Vršek ozdobte celými sušenkami a dejte do lednice      krém a nechte ztuhnout. Na ovocnou vrstvu pak rozprostřete zbytek krému a nechte opět v chladu ztuhnout. Až bude krém dostatečně tuhý,
                                                                                 vychladit, nejlépe přes noc.                      rozpusťte čokoládu s máslem a dezert čokoládou přelijte. Nechte odpočinout v lednici ideálně přes noc a poté nakrájejte na kostky.
       18                                                                                                                                                                                                                              19
   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23