Page 19 - Magazín JIP Potraviny
P. 19
Cheesecake
s čokoládovými
sušenkami
Nepečené
čokořezy
Cheesecake
s čokoládovými sušenkami
Korpus:
250 g čokoládových sušenek
80 g másla
Krém:
350 g mascarpone
200 ml smetany ke šlehání
200 g bílé čokolády
2 lžíce moučkového cukru
lžíce citronové šťávy
2 lžíce vody
10 g želatiny
100 g čokoládových sušenek + další na ozdobu
Nepečené čokořezy
Sušenky na korpus rozmixujte nebo rozdrťte válečkem
a přidejte k nim rozpuštěné máslo. Sušenky pak nasypte Korpus: 250 g máslových nebo čokoládových sušenek, 80 g másla
Krém: 500 ml smetany ke šlehání, 500 g ricotty, 100 g cukru, lžička vanilkového extraktu, 10 g želatiny, 50 g kakaa
na dno dortové formy a upěchujte. Korpus vložte do led-
Ovocná vrstva: 200 g ovoce (jahody, maliny…), 10 g dortového želé, 40 g cukru
ničky a připravte krém. Mascarpone vyšlehejte s mouč-
Čokoládová poleva: 200 g čokolády, 100 g másla
�
kovým cukrem a citronovou šťávou. Cokoládu rozpusťte
ve vodní� lázni, želatinu připravte dle návodu a přidej-
te ji k vyšlehanému mascarpone, stejně jako čokoládu. Nejprve si připravte ovoce. To vložte do hrnce s cukrem a přiveďte k varu, poté jej rozmixujte dohladka a nechte vychladnout. Sušenky na
Smetanu vyšlehejte zvlášť a následně ji také přidejte do korpus rozmixujte nebo rozdrťte a přidejte k nim rozpuštěné máslo. Promí�chanou směs rozprostřete na plech, upěchujte a dejte do lednice.
�
krému. Sušenky nasekejte nahrubo. Cást krému rozpros- Smetanu vyšlehejte do šlehačky, přidejte ricottu, cukr a vanilkový extrakt a opět vyšlehejte. Zelatinu připravte dle návodu a přidejte do
�
�
třete na korpus. Poté na něj nasypte nasekané sušenky krému. Ten rozdělte a do ⅓ krému přisypte kakao a promí�chejte. Cokoládový krém rozprostřete na korpus a nechte chví�li v lednici vychlad-
a na ně rozprostřete zbytek krému, který uhlaďte. nout. Dortové želé si připravte podle návodu a smí�chejte s připraveným rozmixovaným ovocem. Ovocnou směs pak nalijte na čokoládový
Vršek ozdobte celými sušenkami a dejte do lednice krém a nechte ztuhnout. Na ovocnou vrstvu pak rozprostřete zbytek krému a nechte opět v chladu ztuhnout. Až bude krém dostatečně tuhý,
vychladit, nejlépe přes noc. rozpusťte čokoládu s máslem a dezert čokoládou přelijte. Nechte odpočinout v lednici ideálně přes noc a poté nakrájejte na kostky.
18 19