Page 19 - Magazín JIP Potraviny
P. 19

Cheesecake
 s čokoládovými
 sušenkami




                           Nepečené
                           čokořezy










 Cheesecake
 s čokoládovými sušenkami

 Korpus:
 250 g čokoládových sušenek
 80 g másla
 Krém:
 350 g mascarpone
 200 ml smetany ke šlehání
 200 g bílé čokolády
 2 lžíce moučkového cukru
 lžíce citronové šťávy
 2 lžíce vody
 10 g želatiny
 100 g čokoládových sušenek + další na ozdobu
                                               Nepečené čokořezy
 Sušenky na korpus rozmixujte nebo rozdrťte válečkem
 a přidejte k nim rozpuštěné máslo. Sušenky pak nasypte   Korpus: 250 g máslových nebo čokoládových sušenek, 80 g másla
                Krém: 500 ml smetany ke šlehání, 500 g ricotty, 100 g cukru, lžička vanilkového extraktu, 10 g želatiny, 50 g kakaa
 na dno dortové formy a upěchujte. Korpus vložte do led-
                              Ovocná vrstva: 200 g ovoce (jahody, maliny…), 10 g dortového želé, 40 g cukru
 ničky a připravte krém. Mascarpone vyšlehejte s mouč-
                                          Čokoládová poleva: 200 g čokolády, 100 g másla
 �
 kovým cukrem a citronovou šťávou. Cokoládu rozpusťte
 ve vodní� lázni, želatinu připravte dle návodu a přidej-
 te ji k vyšlehanému mascarpone, stejně jako čokoládu.   Nejprve si připravte ovoce. To vložte do hrnce s cukrem a přiveďte k varu, poté jej rozmixujte dohladka a nechte vychladnout. Sušenky na
 Smetanu vyšlehejte zvlášť a následně ji také přidejte do   korpus rozmixujte nebo rozdrťte a přidejte k nim rozpuštěné máslo. Promí�chanou směs rozprostřete na plech, upěchujte a dejte do lednice.
                                                                                 �
 krému. Sušenky nasekejte nahrubo. Cást krému rozpros-  Smetanu vyšlehejte do šlehačky, přidejte ricottu, cukr a vanilkový extrakt a opět vyšlehejte. Zelatinu připravte dle návodu a přidejte do
 �
                                                           �
 třete na korpus. Poté na něj nasypte nasekané sušenky   krému. Ten rozdělte a do ⅓ krému přisypte kakao a promí�chejte. Cokoládový krém rozprostřete na korpus a nechte chví�li v lednici vychlad-
 a na ně rozprostřete zbytek krému, který uhlaďte.   nout. Dortové želé si připravte podle návodu a smí�chejte s připraveným rozmixovaným ovocem. Ovocnou směs pak nalijte na čokoládový
 Vršek ozdobte celými sušenkami a dejte do lednice   krém a nechte ztuhnout. Na ovocnou vrstvu pak rozprostřete zbytek krému a nechte opět v chladu ztuhnout. Až bude krém dostatečně tuhý,
 vychladit, nejlépe přes noc.   rozpusťte čokoládu s máslem a dezert čokoládou přelijte. Nechte odpočinout v lednici ideálně přes noc a poté nakrájejte na kostky.
 18                                                                                                             19
   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24