Page 9 - Magazín JIP Potraviny
P. 9
Dýňovobramborové šišky s mákem
Suroviny:
400 g dýně Hokkaido, 400 g brambor, 100 g jemné krupice, 160 g polohrubé mouky, 1 vejce, sáček mletého
máku, moučkový cukr
Postup:
Dýni nakrájejte na menší kousky a dejte péct na 180 ºC, dokud nezměkne, poté ji v misce rozmixujte tyčovým
mixérem. Brambory uvařte a přidejte k dýňovému pyré a znovu promixujte. Poté přidejte mouku, krupici a vej-
ce a vypracujte těsto. Z těsta vyválejte válečky, z nichž ukrajujte asi 2 cm dlouhé šišky. Ty postupně vhazujte do
vroucí vody a vařte, dokud nevyplavou na povrch, poté sceďte a přidejte k nim trochu másla. Podávejte s mákem
smíchaným s moučkovým cukrem.
9
MAGAZÍN PODZIM/ZIMA 2020