Page 46 - JIP Magazín PODZIM 2019
P. 46

Kuřecí burrito

          Suroviny:
          2 lžíce olivového oleje, 1 červená paprika (zbavená semeníku a nakrájená na kostičky), 2 řapíky celeru (nakrájené na plátky), 6 jarních
          cibulek (nakrájených na kolečka), 2 stroužky česneku (nakrájené na plátky), 1 čerstvá červená chilli paprička (zbavená semen a na-
          krájená na plátky), 1 svazek koriandru (stonky a lístky zvlášť), mořská sůl a čerstvě mletý pepř, 250 g vařené rýže natural, kůra a šťáva
          z 1 citronu, 250 g vykostěného uzeného kuřecího masa, 3 vrchovaté lžíce kvalitní BBQ omáčky, konzerva velkých fazolí, 4 velké pšeničné
          tortilly, 50 g sýra feta, 4 lžíce zakysané smetany, chilli omáčka k podávání

          Postup:
          V pánvi na oleji opékejte zhruba 5 minut všechnu zeleninu, česnek, chilli papričku a nasekané stonky koriandru, osolte a opepřete. Potom
          do pánve přidejte uvařenou rýži, slité fazole, strouhanou citronovou kůru a vymačkanou šťávu a míchejte ještě dalších 5 minut. Mezitím
          promíchejte natrhané kuřecí maso s barbecue omáčkou a na jiné, nepřilnavé pánvi, ho zprudka opékejte 5–10 minut, až bude křupavé a pov-
          rch lehce zkaramelizuje. V pánvi nasucho rozpečte tortilly. Rozdělte na ně ochucenou rýži a kuřecí maso – vždy na dvě třetiny každé placky.
          Posypte koriandrovými lístky, rozdrobenou fetou a zarolujte – prázdnou třetinu tortilly přehněte přes náplň, tortillu pootočte o 90° a zarolujte
          – tak vám náplň nevyteče spodem. Podávejte se lžící zakysané smetany a pokapané chilli omáčkou.





























                                                   Kuřecí
                                                   burrito







































       46
   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51