Page 46 - JIP Magazín PODZIM 2019
P. 46
Kuřecí burrito
Suroviny:
2 lžíce olivového oleje, 1 červená paprika (zbavená semeníku a nakrájená na kostičky), 2 řapíky celeru (nakrájené na plátky), 6 jarních
cibulek (nakrájených na kolečka), 2 stroužky česneku (nakrájené na plátky), 1 čerstvá červená chilli paprička (zbavená semen a na-
krájená na plátky), 1 svazek koriandru (stonky a lístky zvlášť), mořská sůl a čerstvě mletý pepř, 250 g vařené rýže natural, kůra a šťáva
z 1 citronu, 250 g vykostěného uzeného kuřecího masa, 3 vrchovaté lžíce kvalitní BBQ omáčky, konzerva velkých fazolí, 4 velké pšeničné
tortilly, 50 g sýra feta, 4 lžíce zakysané smetany, chilli omáčka k podávání
Postup:
V pánvi na oleji opékejte zhruba 5 minut všechnu zeleninu, česnek, chilli papričku a nasekané stonky koriandru, osolte a opepřete. Potom
do pánve přidejte uvařenou rýži, slité fazole, strouhanou citronovou kůru a vymačkanou šťávu a míchejte ještě dalších 5 minut. Mezitím
promíchejte natrhané kuřecí maso s barbecue omáčkou a na jiné, nepřilnavé pánvi, ho zprudka opékejte 5–10 minut, až bude křupavé a pov-
rch lehce zkaramelizuje. V pánvi nasucho rozpečte tortilly. Rozdělte na ně ochucenou rýži a kuřecí maso – vždy na dvě třetiny každé placky.
Posypte koriandrovými lístky, rozdrobenou fetou a zarolujte – prázdnou třetinu tortilly přehněte přes náplň, tortillu pootočte o 90° a zarolujte
– tak vám náplň nevyteče spodem. Podávejte se lžící zakysané smetany a pokapané chilli omáčkou.
Kuřecí
burrito
46