Page 45 - JIP Magazín PODZIM 2019
P. 45

Fazolový salát

           Suroviny:
           200 g olivového oleje
           1 plechovka malých fazolí
           2 lžičky zeleného pepře
           3 lžíce cukru
           1 středně velká cibule
           1 plechovka velkých fazolí                                                        Fazolový
           200 ml octa
           ½ červené papriky                                                                 salát

           Postup:
           Sceďte fazole a ve velké míse je
           promíchejte s kolečky cibule,
           červenou paprikou a zeleným
           pepřem. Zvlášť smíchejte ocet,
           olivový olej a cukr. Zálivku na-
           lijte na zeleninu a jemně pro-
           míchejte.














                                                                               Mexická rajčatové polévka
                                                                               s avokádem

                                                                               Suroviny:
                                                                               1 lžíce olivového oleje
                                                                               1 cibule nakrájená nadrobno
                                                                               1 lžíce chipotle omáčky
                                                                               500 g rajčatového pyré
                                                                               500 ml zeleninového vývaru
                                                                               400 g konzervovaných červených fazolí
                                                                               (scezených a propláchnutých)
                                                                               mořská sůl a čerstvě mletý pepř
                                                                               1 avokádo
                                                                               malý svazek koriandru
                                                                               čerstvě nasekané chilli papričky
                                                                               zakysaná smetana k podávání

                                                                               Postup:
                                                                               V hrnci na oleji opékejte cibuli 5 minut, až
                                                                               změkne. Přidejte omáčku chipotle, rajčatové
                                                                               pyré, vývar a fazole.
                  Mexická                                                      Osolte (ale opatrně, budete podávat se slanou
                  polévka                                                      fetou) a přiveďte k varu. Vařte 10 minut.
                                                                               Polévku rozdělte do misek, posypte korian-
                                                                               drem, případně podle chuti chilli papričkami,
                                                                               ozdobte kopečkem zakysané smetany a pokrá-
                                                                               jeným avokádem.


                                                                                                                45
   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50