Page 45 - JIP Magazín PODZIM 2019
P. 45
Fazolový salát
Suroviny:
200 g olivového oleje
1 plechovka malých fazolí
2 lžičky zeleného pepře
3 lžíce cukru
1 středně velká cibule
1 plechovka velkých fazolí Fazolový
200 ml octa
½ červené papriky salát
Postup:
Sceďte fazole a ve velké míse je
promíchejte s kolečky cibule,
červenou paprikou a zeleným
pepřem. Zvlášť smíchejte ocet,
olivový olej a cukr. Zálivku na-
lijte na zeleninu a jemně pro-
míchejte.
Mexická rajčatové polévka
s avokádem
Suroviny:
1 lžíce olivového oleje
1 cibule nakrájená nadrobno
1 lžíce chipotle omáčky
500 g rajčatového pyré
500 ml zeleninového vývaru
400 g konzervovaných červených fazolí
(scezených a propláchnutých)
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
1 avokádo
malý svazek koriandru
čerstvě nasekané chilli papričky
zakysaná smetana k podávání
Postup:
V hrnci na oleji opékejte cibuli 5 minut, až
změkne. Přidejte omáčku chipotle, rajčatové
pyré, vývar a fazole.
Mexická Osolte (ale opatrně, budete podávat se slanou
polévka fetou) a přiveďte k varu. Vařte 10 minut.
Polévku rozdělte do misek, posypte korian-
drem, případně podle chuti chilli papričkami,
ozdobte kopečkem zakysané smetany a pokrá-
jeným avokádem.
45