Page 33 - Magazín JIP Potraviny
P. 33
Bruschetta
se sušenou šunkou
1 bageta
olivový olej
100 g sušené šunky
cherry rajčata
třešničková mozzarella
čerstvá bazalka
sůl a pepř
Bagetu nakrájejte na silnější� plátky.
Na pánvi rozehřejte olej a plátky ba-
get na něm z obou stran osmahněte.
Na bagetky naaranžujte sušenou šun-
bruschetta ku, poloviny cherry rajčátek, moz-
se šunkou zarellu a lí�stky čerstvé bazalky. Brus-
chetty osolte a opepřete.
Krevetové jednohubky
vyloupané krevety
olej
stroužek česneku
pár plátků celozrnného chleba
krémový sýr
černé olivy
Na pánvi rozehřejte olej a přidejte najemno
nasekaný česnek, který lehce zarestujte. Poté
přidejte krevety, osolte je a opepřete. Restuj-
te asi tři minuty, dokud nezrůžoví�. Hotové
krevety dejte stranou. Plátky chleba nakrájej-
te na kostičky, namažte je krémovým sýrem
a napí�chněte na párátko. Na něj pak přidejte krevetové
jednohubky
také olivu a krevetu.
Špenátová roláda s lososem
špenátová 3 větší vejce
180 g čerstvého špenátu
s lososem sůl
200 uzeného lososa
300 g smetanového sýru
lžíce citronové šťávy
Cerstvý špenát propláchněte a nasekejte na malé kousky.
�
�
Zloutky oddělte od bí�lků. Ke špenátu přidejte žloutky a vše
rozmixujte. Z bí�lků vyšlehejte sní�h a vmí�chejte jej do špená-
tu. Na plech vyložený pečicí�m papí�rem natřete špenátovou
směs a dejte do trouby předehřáté na 180 °C péct na zhru-
ba deset minut. Po dopečení� nechte špenátovou placku vy-
chladnout. Poté ji sundejte z pečicí�ho papí�ru, povrch natřete
smetanovým sýrem, rozložte plátky lososa a pokapejte cit-
ronovou šťávou. Roládu smotejte, zabalte do potravinové
fólie a dejte do lednice odpočinout. Před podávání�m ji na-
krájejte na kolečka.
33