Page 33 - Magazín JIP Potraviny
P. 33

Bruschetta
                                                                                      se sušenou šunkou

                                                                                      1 bageta
                                                                                      olivový olej
                                                                                      100 g sušené šunky
                                                                                      cherry rajčata
                                                                                      třešničková mozzarella
                                                                                      čerstvá bazalka
                                                                                      sůl a pepř

                                                                                      Bagetu  nakrájejte  na  silnější�  plátky.
                                                                                      Na pánvi rozehřejte olej a plátky ba-
                                                                                      get na něm z obou stran osmahněte.
                                                                                      Na bagetky naaranžujte sušenou šun-
                                                            bruschetta                ku,  poloviny  cherry  rajčátek,  moz-
                                                            se šunkou                 zarellu a lí�stky čerstvé bazalky. Brus-
                                                                                      chetty osolte a opepřete.







        Krevetové jednohubky

        vyloupané krevety
        olej
        stroužek česneku
        pár plátků celozrnného chleba
        krémový sýr
        černé olivy


        Na pánvi rozehřejte olej a přidejte najemno
        nasekaný česnek, který lehce zarestujte. Poté
        přidejte krevety, osolte je a opepřete. Restuj-
        te  asi  tři  minuty,  dokud  nezrůžoví�.  Hotové
        krevety dejte stranou. Plátky chleba nakrájej-
        te na kostičky, namažte je krémovým sýrem
        a napí�chněte na párátko. Na něj pak přidejte                                            krevetové
                                                                                                 jednohubky
        také olivu a krevetu.





                                                                     Špenátová roláda s lososem

           špenátová                                                 3 větší vejce
                                                                     180 g čerstvého špenátu
           s lososem                                                 sůl
                                                                     200 uzeného lososa
                                                                     300 g smetanového sýru
                                                                     lžíce citronové šťávy


                                                                     Cerstvý špenát propláchněte a nasekejte na malé kousky.
                                                                      �
                                                                      �
                                                                     Zloutky oddělte od bí�lků. Ke špenátu přidejte žloutky a vše
                                                                     rozmixujte. Z bí�lků vyšlehejte sní�h a vmí�chejte jej do špená-
                                                                     tu. Na plech vyložený pečicí�m papí�rem natřete špenátovou
                                                                     směs a dejte do trouby předehřáté na 180 °C péct na zhru-
                                                                     ba deset minut. Po dopečení� nechte špenátovou placku vy-
                                                                     chladnout. Poté ji sundejte z pečicí�ho papí�ru, povrch natřete
                                                                     smetanovým sýrem, rozložte plátky lososa a pokapejte cit-
                                                                     ronovou  šťávou.  Roládu  smotejte,  zabalte  do  potravinové
                                                                     fólie a dejte do lednice odpočinout. Před podávání�m ji na-
                                                                     krájejte na kolečka.


                                                                                                                33
   28   29   30   31   32   33   34   35   36