Page 9 - Magazín JIP Potraviny
P. 9
Nevídaný nebeský
zážitek
Dinner in the sky poprvé zaplnil
pražskou náplavku
Špičkové menu, vynikající vína a další nápoje a k tomu stověžatá Praha
jako na dlani – zážitek, na který určitě nezapomene celkem 220 hostů le-
tošního ročníku Dinner in the sky. Ten se místo Vinohrad v září poprvé
uskutečnil na pražské náplavce a účastníci tak měli dokonalý výhled na
historické centrum hlavního města. Speciální plošina, která hosty din-
neru vznesla do výšky zhruba 50 metrů, však zajistila jen část zážitku.
O tu další se postaral známý šéfkuchař Marek Raditsch, který připravil Raut i exotické ovoce
luxusní menu. Přímo na náplavce pak čekal raut, na kterém návštěvníci ochutnali celou
Hosté si pochutnali na pečených tygřích krevetách s medovým dre- řadu vynikajících pokrmů – například lososa nebo černou čočku belu-
sinkem z pomerančových květů, dochucených nepálským pepřem timut ga připravené po asijsku, stařené hovězí steaky z Argentiny a Uruguaye,
s tóny grapefruitu. Předkrm byl doplněn ochutnávkou Bohemia Sektu pravé mexické guacamole, francouzskou mrkev Vichy či brambory
Prestige Brut, Roku ginem a čajovým cordialem ze Sencha a Touareg. Louisiana, ale nechyběla ani klasika v podobě guláše a čerstvé pečivo
Jako hlavní chod Marek Radish připravil křehký, příjemně pikantní ir- z JIP pekárny. Program hostům zpestřil také šéfkuchař Dalibor
ský flank steak inspirovaný stylem čínské provincie S'-čchuan s bram- Navrátil, který tentokrát představil známé i méně známé druhy exo-
borovým pyré ochuceným japonským křenem wasabi. K tomu hosté tického ovoce, jako jsou maracuja, kiwano, karambola, salak nebo třeba
ochutnali víno od Habánských sklepů, konkrétně Merlot 2018, výběr tamarillo, a poradil, jak je konzumovat a zpracovat.
z hroznů, a také Johnnie Walker Black Label, Sherry, Verjuice.
Dezert v podobě vanilkového crème brûlée s malinovým sorbetem Atmosféru místa, skvělého jídla a pití podpořila také široká nabídka
a pistáciemi s ochutnávkou prémiového rumu Zacapa XO byl celému ochutnávek nejrůznějších dodavatelů: Stock: Božkov Republica Es-
menu pověstným zlatým hřebem. presso Elixír, rum Republica Reserva, rum El Comandante, Legendario
Elixir, whiskey Singleton, Johnnie Walker Black Label 12y, whiskey Sin-
Plošina vznesla do oblak účastníky dinneru za jediný zářijový den gleton of Dufftown 12y, rum Pampero Aniversario, rum Zacapa XO 25y.
celkem desetkrát. Hosté tak mohli zažít Prahu zalitou sluncem i noční Brown-Forman: Jack Daniel´s, Finlandia Botanical, Thomas Henry
výhled na hlavní město. Ale ani ti, co zůstali při zemi, však o zážitky Tonic Water. Mattoni: Mattoni, Aquila, Magnesia, Schweppes, Pepsi,
nepřišli. Další specialitkou byla výletní loď s degustačním programem. Granini, Lipton Ice Tea. Jägermeister: Jägermeister, Cointreau, Tulla-
Při cestě ke Karlovu mostu a zpět cestující kromě rautu mohli ochut- more Dew. Global Wines & Spirit: Tatra Tea. United Brands: Raymond
nat naši vlastní značku kávy s příhodným názvem Naše kafe, nealko- Huet Bordeaux, AR - Grüner Veltiner, Zonin Prosecco DOC Cuvée.
holické nápoje, čepované pivo Pilsner Urquell, dále byly k dispozici dva Plzeňský Prazdroj: Pilsner Urquell, Birell. Red Bull: Red Bull original,
prestižní bary od Brown-Forman s vodkou Finlandia Botanical, také bar Blue edition, kokos, tropical, bez cukru. Pernod Richards (Jan Becher):
společnosti Stock s ochutnávkou ginu Roku a stánek skupiny Pernod Becherovka Unfiltered, Ceder's Gin Crisp, Havana Club Verde, Mumm
Ricard (Jan Becher) s Beefeater Gin&Tonic Blood Orange. Cordon Rouge champagne.
9
MAGAZÍN 5/2021