Page 10 - Magazín JIP Potraviny
P. 10

JIP CASH&CARRY


                                                                      OSTRAVA



                                                                            HRABOVÁ


                                                                            21. 9. 2021








                                                             Den otevřených dveří v ostravském JIPu nabídl
                                                             večeři ve výškách i kurzy gastronomie


                                                             I Ostrava na začátku podzimu zažila neobyčejný den plný dobrého
                                                             jídla a pití. Po otevření nové ostravské prodejny JIP Cash&Carry na
                                                             jaře loňského roku byla akce příležitostí představit pobočku těm,
                                                             kteří se s ní ještě neseznámili nebo zatím nevěděli, jaké možnosti
                                                             nabízí, a zároveň ji ukázat v novém světle těm, kteří ji už znají.




                                                             Zářijový den přilákal téměř dvanáct set hostů a není se čemu divit.
                                                             Lákadlem byl Dinner in the sky, jehož menu připravili šéfkuchaři Dali-
                                                             bor Navrátil, Michal Bambušek, Martin Vaněk, Michal Kalhous a další.
                                                             Jako předkrm hosté ochutnali timbálek z pošírovaných grónských krevet
                                                             s lilkovým kaviárem, následovaný stařeným hovězím flank steakem
                                                             v úpravě sous-vide po S´-čchuansku. To vše završil dezert v podobě mar-
                                                             cipánových kuliček v máslovém těstě s omáčkou z restovaného máku
                                                             a jablek. Vše doplnila vynikající italská a francouzská vína a prosecca.


                                                             Akce a kurzy v gastrostudiu
                                                             Kromě jídla v oblacích na návštěvníky čekal také prodejní veletrh –
                                                             celou plochu prodejny JIP zaplnily akční cenovky nabízeného sortimen-
                                                             tu a stánky s ochutnávkami. Degustace zaplnily i přilehlé venkovní pros-
                                                             tory, kde návštěvníci ochutnali skvělé koktejly, kávu a mnoho dalších
                                                             specialit.

                                                             Hosté se kromě degustací mohli i něco přiučit. V průběhu celého dne se
                                                             uskutečnilo celkem šest hodinových kurzů s Daliborem Navrátilem,
                                                             který v JIP gastrostudiu účastníky naučil připravovat ryby, mořské plody
                                                             a maso.



       10     MAGAZÍN 5/2021
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15