Page 10 - Magazín JIP Potraviny
P. 10
JIP CASH&CARRY
OSTRAVA
HRABOVÁ
21. 9. 2021
Den otevřených dveří v ostravském JIPu nabídl
večeři ve výškách i kurzy gastronomie
I Ostrava na začátku podzimu zažila neobyčejný den plný dobrého
jídla a pití. Po otevření nové ostravské prodejny JIP Cash&Carry na
jaře loňského roku byla akce příležitostí představit pobočku těm,
kteří se s ní ještě neseznámili nebo zatím nevěděli, jaké možnosti
nabízí, a zároveň ji ukázat v novém světle těm, kteří ji už znají.
Zářijový den přilákal téměř dvanáct set hostů a není se čemu divit.
Lákadlem byl Dinner in the sky, jehož menu připravili šéfkuchaři Dali-
bor Navrátil, Michal Bambušek, Martin Vaněk, Michal Kalhous a další.
Jako předkrm hosté ochutnali timbálek z pošírovaných grónských krevet
s lilkovým kaviárem, následovaný stařeným hovězím flank steakem
v úpravě sous-vide po S´-čchuansku. To vše završil dezert v podobě mar-
cipánových kuliček v máslovém těstě s omáčkou z restovaného máku
a jablek. Vše doplnila vynikající italská a francouzská vína a prosecca.
Akce a kurzy v gastrostudiu
Kromě jídla v oblacích na návštěvníky čekal také prodejní veletrh –
celou plochu prodejny JIP zaplnily akční cenovky nabízeného sortimen-
tu a stánky s ochutnávkami. Degustace zaplnily i přilehlé venkovní pros-
tory, kde návštěvníci ochutnali skvělé koktejly, kávu a mnoho dalších
specialit.
Hosté se kromě degustací mohli i něco přiučit. V průběhu celého dne se
uskutečnilo celkem šest hodinových kurzů s Daliborem Navrátilem,
který v JIP gastrostudiu účastníky naučil připravovat ryby, mořské plody
a maso.
10 MAGAZÍN 5/2021