Page 37 - Magazín JIP Potraviny
P. 37

Pečené hrušky
                               pečené
                               hrušky                                                            2 větší hrušky
                                                                                               150 g gorgonzoly
                                                                                             100 g vlašských ořechů

                                                                                           Hrušky opláchněte a rozkrojte
                                                                                            na půlky. Zbavte je jádřinců
                                                                                              a spodek hrušek lehce
                                                                                             seří�zněte. Vlašské ořechy
                                                                                               nahrubo nasekejte.
                                                                                             Do hrušek rozdrobte sýr
                                                                                               a nasekané ořechy.
                                                                                           Pečte v troubě předehřáté na
                                                                                             180 °C asi čtvrt hodiny.








                      Crostini
              s hruškou a sýrem

                     1 velká bageta
                       3 hrušky
                  50 g vlašských ořechů
                      200 g nivy
                         med
                      olivový olej

         Vlašské ořechy nasekejte nahrubo a na pánvi
         nasucho opražte. Bagetu nakrájejte na plátky,
         potřete olivovým olejem a zapečte v rozpálené
            troubě dokřupava, zhruba deset minut.
             Hrušky nakrájejte na tenké plátky.
         Na teplou bagetu dejte plátky nivy, na ni plátky       crostini
         hrušek, nasekané opražené ořechy, a nakonec            s hruškou a sýrem
                crostini zakápněte medem.



                                                                                    Hrušková pizza


                                                                                            Těsto:
                                                                                 500 g hladké mouky, 20 g droždí,
                                                                                    250 ml vody, lžička cukru,
                                                                                     2 lžíce oleje, špetka soli
                                                                                          Obložení:
                                                                                   2 hrušky, 300 g gorgonzoly,
                                                                                        čerstvý tymián

                                                                           V misce rozdrobte droždí�, přidejte trochu vlažné
                                                                            vody, cukr, trouchu mouky a nechte vyběhnout
                                                                          kvásek. Poté přidejte zbytek mouky, olej, špetku soli,
                                                                          zbytek vody a vypracujte hladké těsto, které nechte
                                                                             při pokojové teplotě alespoň hodinu kynout.
                                            hrušková                      Z těsta pak vyválejte placku, kterou přeneste na plech
                                            pizza                            vyložený pečicí�m papí�rem. Hrušku oloupejte
                                                                            a nakrájejte na plátky. Na těsto rozložte plátky
                                                                          hrušky, rozdrobte gorgonzolu a posypte nasekaným
                                                                              tymiánem. Pečte při 190 °C 15–20 minut.
                                                                                                                37
   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42