Page 37 - Magazín JIP Potraviny
P. 37
Pečené hrušky
pečené
hrušky 2 větší hrušky
150 g gorgonzoly
100 g vlašských ořechů
Hrušky opláchněte a rozkrojte
na půlky. Zbavte je jádřinců
a spodek hrušek lehce
seří�zněte. Vlašské ořechy
nahrubo nasekejte.
Do hrušek rozdrobte sýr
a nasekané ořechy.
Pečte v troubě předehřáté na
180 °C asi čtvrt hodiny.
Crostini
s hruškou a sýrem
1 velká bageta
3 hrušky
50 g vlašských ořechů
200 g nivy
med
olivový olej
Vlašské ořechy nasekejte nahrubo a na pánvi
nasucho opražte. Bagetu nakrájejte na plátky,
potřete olivovým olejem a zapečte v rozpálené
troubě dokřupava, zhruba deset minut.
Hrušky nakrájejte na tenké plátky.
Na teplou bagetu dejte plátky nivy, na ni plátky crostini
hrušek, nasekané opražené ořechy, a nakonec s hruškou a sýrem
crostini zakápněte medem.
Hrušková pizza
Těsto:
500 g hladké mouky, 20 g droždí,
250 ml vody, lžička cukru,
2 lžíce oleje, špetka soli
Obložení:
2 hrušky, 300 g gorgonzoly,
čerstvý tymián
V misce rozdrobte droždí�, přidejte trochu vlažné
vody, cukr, trouchu mouky a nechte vyběhnout
kvásek. Poté přidejte zbytek mouky, olej, špetku soli,
zbytek vody a vypracujte hladké těsto, které nechte
při pokojové teplotě alespoň hodinu kynout.
hrušková Z těsta pak vyválejte placku, kterou přeneste na plech
pizza vyložený pečicí�m papí�rem. Hrušku oloupejte
a nakrájejte na plátky. Na těsto rozložte plátky
hrušky, rozdrobte gorgonzolu a posypte nasekaným
tymiánem. Pečte při 190 °C 15–20 minut.
37