Page 34 - Magazín JIP Potraviny
P. 34
clafoutis
s blumami
Clafoutis s blumami
20 g hladké mouky, 40 g krupicového cukru, 2 vejce, 20 g másla, 50 ml mléka, 80 ml smetany ke šlehání, lžička vanilkového extraktu,
špetka soli, červené blumy, moučkový cukr
V mí�se vyšlehejte máslo s cukrem do pěny, poté přidejte vanilkový extrakt a postupně zašlehávejte mouku, vejce, mléko a smetanu. Přidej-
te také špetku soli. Těsto nechte odležet a připravte si blumy. Omyjte je, rozří�zněte napůl a vypeckujte. Blumy naskládejte na dno formy
a prázdné mí�sto zalijte těstem. Pečte při 180 °C asi půl hodiny. Hotový clafoutis pocukrujte moučkovým cukrem.
34