Page 34 - Magazín JIP Potraviny
P. 34

clafoutis
                        s blumami










































                                              Clafoutis s blumami

       20 g hladké mouky, 40 g krupicového cukru, 2 vejce, 20 g másla, 50 ml mléka, 80 ml smetany ke šlehání, lžička vanilkového extraktu,
                                           špetka soli, červené blumy, moučkový cukr

       V mí�se vyšlehejte máslo s cukrem do pěny, poté přidejte vanilkový extrakt a postupně zašlehávejte mouku, vejce, mléko a smetanu. Přidej-
       te také špetku soli. Těsto nechte odležet a připravte si blumy. Omyjte je, rozří�zněte napůl a vypeckujte. Blumy naskládejte na dno formy
                 a prázdné mí�sto zalijte těstem. Pečte při 180 °C asi půl hodiny. Hotový clafoutis pocukrujte moučkovým cukrem.
       34
   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39