Page 24 - Magazín JIP Potraviny
P. 24
Anglická
snídaně
Anglická snídaně
2 párky nebo klobásky
1 vejce
1 rajče
4 plátky slaniny
2 plátky bílého toastového chleba
nakládané žampiony
fazole v rajčatové omáčce
lžíce másla
Na pánvi opečte plátky slaniny a párečky. Na rozpuštěné
vafle
lží�ci másla pak orestujte nakládané žampiony, fazole
v rajčatové omáčce ohřejte v kastrolku. Na troše más- s volským
la upečte volská oka, v toustovači pak opečte toastový
chléb. Vše naaranžujte na talí�ř a podávejte s čajem nebo okem
kávou.
Vafle s volským okem
Těsto: 200 g hladké mouky, 4 vejce, 200 ml mléka,
2 lžičky prášku do pečiva, špetka soli, olej
Dále: anglická slanina, 4 vajíčka, pepř, lžíce másla
Mouku, prášek do pečiva a sůl smí�chejte. Pak přidejte va-
jí�čka a mléko a vyšlehejte hladké těsto. Vaflovač vymažte
olejem, nalijte do něj těsto a vafle upečte dozlatova.
Na pánvi opečte plátky anglické slaniny a dejte stranou.
Na stejné pánvi rozpusťte trochu másla, rozklepněte vej-
ce a opečte volská oka. Slaninu a vají�čka pak dejte na vaf-
le, osolte a opepřete.
24