Page 24 - Magazín JIP Potraviny
P. 24

Anglická
                                            snídaně





























       Anglická snídaně

       2 párky nebo klobásky
       1 vejce
       1 rajče
       4 plátky slaniny
       2 plátky bílého toastového chleba
       nakládané žampiony
       fazole v rajčatové omáčce
       lžíce másla

       Na pánvi opečte plátky slaniny a párečky. Na rozpuštěné
                                                                                                     vafle
       lží�ci  másla  pak  orestujte  nakládané  žampiony,  fazole
       v  rajčatové  omáčce  ohřejte  v  kastrolku.  Na  troše  más-                              s volským
       la upečte volská oka, v toustovači pak opečte toastový
       chléb. Vše naaranžujte na talí�ř a podávejte s čajem nebo                                    okem
       kávou.



       Vafle s volským okem

       Těsto: 200 g hladké mouky, 4 vejce, 200 ml mléka,
       2 lžičky prášku do pečiva, špetka soli, olej
       Dále: anglická slanina, 4 vajíčka, pepř, lžíce másla


       Mouku, prášek do pečiva a sůl smí�chejte. Pak přidejte va-
       jí�čka a mléko a vyšlehejte hladké těsto. Vaflovač vymažte
       olejem, nalijte do něj těsto a vafle upečte dozlatova.
       Na pánvi opečte plátky anglické slaniny a dejte stranou.
       Na stejné pánvi rozpusťte trochu másla, rozklepněte vej-
       ce a opečte volská oka. Slaninu a vají�čka pak dejte na vaf-
       le, osolte a opepřete.
       24
   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29