Page 22 - Magazín JIP Potraviny
P. 22
ztracené vejce
s holandskou omáčkou
Bulka se ztraceným vejcem
a holandskou omáčkou
2 světlé bulky, 2 vejce, 100 g uzeného lososa, čerstvá bazalka
Holandská omáčka: 200 g přepuštěného másla, 3 žloutky, lžíce bílého vinného octa, sůl a čerstvě mletý pepř
Ztracená vejce připravte podle receptu na str. 19. Pro pří�pravu holandské omáčky oddělte bí�lky od žloutků. Zloutky vložte do misky a přidejte
�
k nim vinný ocet, pak je metličkou šlehejte, dokud nezačnou houstnout. V průběhu šlehání� osolte. Jakmile bude konzistence hustší�, pokračuj-
te ve šlehání� nad teplou vodní� lázní� do doby, dokud nebude omáčka krémová a nebude držet na metličce. Poté pomalu, po částech zašlehávej-
te máslo. Když je omáčka krémová, dochuťte solí� a pepřem a opět zašlehejte. Rozkrojenou bulku lehce osmahněte nasucho na pánvi. Na ni
položte plátky lososa a ztracené vejce, které přelijte holandskou omáčkou. Ozdobte nasekanou čerstvou bazalkou.
22