Page 22 - Magazín JIP Potraviny
P. 22

ztracené vejce
                                 s holandskou omáčkou














































                   Bulka se ztraceným vejcem


                                   a holandskou omáčkou



                                   2 světlé bulky, 2 vejce, 100 g uzeného lososa, čerstvá bazalka
                 Holandská omáčka: 200 g přepuštěného másla, 3 žloutky, lžíce bílého vinného octa, sůl a čerstvě mletý pepř

       Ztracená vejce připravte podle receptu na str. 19. Pro pří�pravu holandské omáčky oddělte bí�lky od žloutků. Zloutky vložte do misky a přidejte
                                                                                        �
       k nim vinný ocet, pak je metličkou šlehejte, dokud nezačnou houstnout. V průběhu šlehání� osolte. Jakmile bude konzistence hustší�, pokračuj-
       te ve šlehání� nad teplou vodní� lázní� do doby, dokud nebude omáčka krémová a nebude držet na metličce. Poté pomalu, po částech zašlehávej-
       te máslo. Když je omáčka krémová, dochuťte solí� a pepřem a opět zašlehejte. Rozkrojenou bulku lehce osmahněte nasucho na pánvi. Na ni
                položte plátky lososa a ztracené vejce, které přelijte holandskou omáčkou. Ozdobte nasekanou čerstvou bazalkou.
       22
   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27