Page 15 - Magazín JIP Potraviny
P. 15
panini
s trhaným masem
Panini s trhaným masem
500 g hovězího masa (plec, krk nebo kližka),
1 menší cibule, 2 stroužky česneku, lžička sladké papriky,
sůl a pepř, olej, sušená rajčata, mozzarella, rukola
světlá bageta
vegetariánský Olej rozmixujte s nakrájenou cibulí� a česnekem, sladkou pap-
sendvič rikou, solí� a pepřem. Směsí� potřete maso a nechte ho takto
přes noc marinovat. Namarinované maso pak dejte do pekáče,
lehce podlijte vodou a pečte v troubě předehřáté na 130 °C asi
pět hodin. Po dopečení� maso natrhejte vidličkami na vlákna.
Bagetu rozkrojte, vyložte rukolou, na ni nandejte trhané maso
a přidejte sušená rajčata a na plátky nakrájenou mozzarellu.
Panini zapečte a podávejte teplé.
Vegetariánský sendvič
4 plátky toastového chleba, avokádo, salátová okurka,
listový salát, hráškové výhonky, větší paprika,
krémový sýr
Dva plátky toastového chleba namažte krémovým sýrem.
Salátové listy a papriku nakrájejte na tenké proužky, avoká-
do a okurku na plátky. Na chléb pak navrstvěte salát, papriku,
hráškové výhonky, okurku, avokádo a navrch opět salát. Při-
klopte plátkem toastového chleba, pevně přimáčkněte a ideál-
ně vložte do papí�rového sáčku.
15