Page 14 - Magazín JIP Potraviny
P. 14

bageta nebo žemle        Na grilovací omáčku:
                                              salát z čerstvého zelí   1/3 upěchovaného hrnku krupicového cukru
               Sendvič                        a jogurtové majonézy     2 hrnky jablečného octa
                                                                       1/3 hrnku kečupu nebo chilli omáčky
                                              Na maso:
                                                                       1 lžička sladké či pálivé papriky
            s hovězím                         1 kg předního hovězího   2 lžičky grilovacího koření
                                                                       sůl a pepř
                                              grilovací koření
                                                                       1 hrnek vody
                                              rostlinný olej
                masem                         Maso potřete grilovací�m koření�m a nechte přes noc odležet. Smí�chejte cukr, ocet,

                                              kečup, koření� a vodu. Vytvořte omáčku, kterou uložte do lednice. Maso opečte
                                              ze všech stran na oleji, aby se zatáhlo. V hrnci ho pak zalijte omáčkou. Vložte
                                              do trouby předehřáté na 90 °C a přikryté nechte péci přes noc, asi deset hodin.
                                              Maso rozdělené na vlákna podávejte v žemlí�ch, bagetě nebo mezi krají�ci chleba,
                                                            třeba se zelným salátem, rukolou či okurkou.






























                                                                          sendvič
                                                                          s hovězím masem



































       14
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19