Page 14 - Magazín JIP Potraviny
P. 14
bageta nebo žemle Na grilovací omáčku:
salát z čerstvého zelí 1/3 upěchovaného hrnku krupicového cukru
Sendvič a jogurtové majonézy 2 hrnky jablečného octa
1/3 hrnku kečupu nebo chilli omáčky
Na maso:
1 lžička sladké či pálivé papriky
s hovězím 1 kg předního hovězího 2 lžičky grilovacího koření
sůl a pepř
grilovací koření
1 hrnek vody
rostlinný olej
masem Maso potřete grilovací�m koření�m a nechte přes noc odležet. Smí�chejte cukr, ocet,
kečup, koření� a vodu. Vytvořte omáčku, kterou uložte do lednice. Maso opečte
ze všech stran na oleji, aby se zatáhlo. V hrnci ho pak zalijte omáčkou. Vložte
do trouby předehřáté na 90 °C a přikryté nechte péci přes noc, asi deset hodin.
Maso rozdělené na vlákna podávejte v žemlí�ch, bagetě nebo mezi krají�ci chleba,
třeba se zelným salátem, rukolou či okurkou.
sendvič
s hovězím masem
14