Page 11 - Magazín JIP Potraviny
P. 11

Dort s čokoládovým krémem

 190 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 130 g třtinového cukru, 3 vejce,
 200 g másla, 30 g kvalitního kakaa, 80 ml podmáslí, 200 g hořké čokolády,
 1 prášek do pečiva
 Krém: 150 g hořké čokolády, 50 g mléčné čokolády, 280 ml smetany ke šlehání,
 60 g cukru, čokoládová poleva

 V hrnci rozehřejte čokoládu, máslo a 130 ml vody a nechte rozpustit. Vejce a podmáslí�
 vyšlehejte. Prosátou mouku smí�chejte s práškem do pečiva, kakaem a cukrem. Vaječnou
 směs vlijte do mouky a vmí�chejte rozehřátou čokoládu. Vše promí�chejte a nalijte do dor-
 tové formy. Pečte v troubě předehřáté na 160 °C zhruba hodinu. Po upečení� nechte kor-
 pus vychladnout a připravte krém. Cokoládu společně se smetanou a cukrem rozehřej-
 �
 te do hladkého krému. Korpus pak rozkrojte a v několika vrstvách promažte krémem.
 Před podávání�m polijte ještě čokoládovou polevou.






                                                                                       Dort
                                                                                       s čokoládovým
                                                                                       krémem











































 10                                                                                                             11
                                                                                                                11
 10
   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16