Page 10 - Magazín JIP Potraviny
P. 10
Dort s čokoládovým krémem
190 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 130 g třtinového cukru, 3 vejce,
200 g másla, 30 g kvalitního kakaa, 80 ml podmáslí, 200 g hořké čokolády,
1 prášek do pečiva
Krém: 150 g hořké čokolády, 50 g mléčné čokolády, 280 ml smetany ke šlehání,
60 g cukru, čokoládová poleva
V hrnci rozehřejte čokoládu, máslo a 130 ml vody a nechte rozpustit. Vejce a podmáslí�
vyšlehejte. Prosátou mouku smí�chejte s práškem do pečiva, kakaem a cukrem. Vaječnou
směs vlijte do mouky a vmí�chejte rozehřátou čokoládu. Vše promí�chejte a nalijte do dor-
tové formy. Pečte v troubě předehřáté na 160 °C zhruba hodinu. Po upečení� nechte kor-
pus vychladnout a připravte krém. Cokoládu společně se smetanou a cukrem rozehřej-
�
te do hladkého krému. Korpus pak rozkrojte a v několika vrstvách promažte krémem.
Před podávání�m polijte ještě čokoládovou polevou.
Dort
s čokoládovým
krémem
10 11
11
10