Page 35 - Magazín JIP Potraviny
P. 35
Bagel s volským okem
2 bagely
2 vejce
4 plátky slaniny
4 plátky sýru
listy hlávkového salátu
lžíce másla
sůl a pepř
Na pánvi rozehřejte máslo a usmažte
na něm dokřupava plátky slaniny. Ty
pak sundejte z pánve a připravte volská
oka, osolte a opepřete. Bagel rozří�zněte
napůl. Na spodní� část naskládejte listy
s volským salátu, na něj plátkový sýr, opečenou
okem slaninu, a nakonec volská oka. Přiklopte
vrchní�m dí�lem bagelu.
Bagel
se sušenou šunkou
2 bagely
4 plátky sýru
4 plátky sušené šunky
listy hlávkového salátu
krémový sýr nebo žervé
Bagel podélně rozří�zněte a oba
dí�ly namažte krémovým sýrem se sušenou
nebo žervé. Na spodní� dí�l navrst-
věte salát, plátky sýru i sušenou šunkou
šunku a přiklopte vrchní�m dí�lem
pečiva.
Toasty s míchanými vejci
4 plátky toastového chleba
4 vajíčka
4 plátky kvalitní šunky
s míchanými 4 plátky sýru cheddar
vejci 1 rajče
listy hlávkového salátu
lžíce másla
sůl a pepř
Na pánvi rozehřejte máslo. Vají�čka rozklepněte do
misky, osolte, opepřete, rozšlehejte a vlijte na pánev.
Vejce lehce promí�chávejte, zhruba minutu. Jamile
budou vají�čka hotová, stáhněte je z plotny. V toas-
tovači opečte plátky toastového chleba. Na něj pak
navrstvěte plátky sýru, na tenké plátky nakrájené
rajče, plátky šunky, mí�chaná vají�čka a salát. Vše zak-
lopte druhým plátkem toastu.
35