Page 61 - Magazín JIP Potraviny
P. 61

1.                         2.                         3.                         4.














         5.                         6.                         7.                         8.















         9.                        10.                        11.                        12.















        13.                        14.                        15.                        16.



        Dukátové buchtičky s vanilkovou omáčkou
        a arašídovým griliášem

        Suroviny:
        100 g cukru krupice, 30 g čerstvého droždí, 500 ml čerstvého mléka, 800 g hladké mouky, 2 vejce, 250 g másla, špetka soli
        Omáčka: 1 l smetany, 600 ml čerstvého mléka, 100 g vanilkového cukru, 100 g cukru, 1 čerstvá vanilka, 30 ml rumu, 100 g vanilkového pudinku
        Griliáš: 300 g cukru, 200 g nesolených arašídů
        Hladkou mouku, cukr a špetku soli, vejce, vlažné mléko, rozpuštěné máslo a rozdrobené droždí vymíchejte do těsta a nechte ho vykynout (1, 2, 3).
        Z těsta pak vyválejte váleček, nakrájejte ho na menší špalíčky a dejte péct do trouby (4, 5). Mezitím si připravte griliáš – do hrnce nasypte cukr (6)
        a nechte ho zkaramelizovat (7), do karamelu pak nasypte arašídy (použít můžete i jiné oříšky podle chuti) (8), směs pak přelijte na plech a nechte
        vychladnout (9). Studený karamel rozlámejte na menší kousky, vložte do mixéru a udělejte z něj prášek.
        Na vanilkovou omáčku si připravte podle návodu vanilkový pudink (10). Do dalšího hrnce vlijte mléko a smetanu (11, 12), přidejte celou čerstvou
        vanilku, z níž nožem vyškrábněte dřeň (13, 14), přilijte připravený vanilkový pudink (15) a rum, přisypte vanilkový i normální cukr (16) a nechte
        povařit. Upečené buchtičky vyndejte z trouby, přelijte vanilkovou omáčkou a posypte arašídovým griliášem.


                                                                                                                61
                                                                                                MAGAZÍN 2/2021
   56   57   58   59   60   61   62   63   64