Page 11 - Magazín JIP Potraviny
P. 11
Honzovy buchty
Prdelačka
Jelita se zelím
a vařenými bramorami
Jitrnice
Zabijačková sekaná
s panenskou svíčkovou
Na 1 kg potřebujete:
500 g vepřové plece
200 g vepřového ořezu
Sekaná 300 g panenky
2 vejce
sůl, pepř, drcený kmín, česnek
nastrouhaná kůra z 1 citronu
vepřová bránice (košilka) na zabalení
Vepřovou panenku osolte, opepřete a nechte odležet. Vepřovou bráni-
ci (košilku) namočte do vlažné vody. Vepřovou plec a ořez semelte na
masovém mlýnku s hrubou šajbou, přidejte vejce, sůl, mletý pepř, utřený
česnek, drcený kmí�n, citronovou kůru a důkladně vypracujte. Na pracov-
ní� plochu rozložte bránici, na kterou dejte polovinu mletého masa, na ni
položte panenku a zakryjte druhou polovinou mleté směsi, vyrovnejte
a zabalte do bránice. Vzniklou sekanou úhledně upravte, posypte celým
kmí�nem a podlijte vodou. Pečte hodinu v troubě na 180° C.
11