Page 7 - JIP katalog ryby 2024
P. 7

Humr




                                                                            kanadský











            Humr kanadský
            - Homarus americanus
            obj. kód       specifikace
            48901010       450 - 550 g /ks
            48901011       900 - 1 000 g /ks

            Živého  humra  přepravujeme  letecky  v  krabicích  obsahujících  vlhčený
            papír, kdy je humr po dobu transportu schopen dýchat vzdušný kyslík
            a bezprostředně po příjezdu je opatrně ponořen do akvária.

            Všechny druhy humrů mají společnou dlouhověkost. Někteří vědci odhadují, že se mohou dožít až 100 let. Kvůli
            opakované výměně krunýře lze však stáří těžko určit. K lovu se dodnes využívají proutěné koše a klece s nástra-
            hou z rybího či krabího masa. Rozšířené jsou i farmy. Velmi jemné humří maso se rychle kazí, proto je potřeba ho
            spotřebovat nejlépe ihned po nákupu. Maso je bílé, jemné, suché a je považováno za delikatesu.








                                                 ž
                        Ústrice







            Ústřice - Ostrea edulis
            Bretagne
            obj. kód       specifikace
            49652622       vel. 2, 1 ks
            Gillardeau
            obj. kód       specifikace
            49652587       vel. 2, 1 ks
            Tsarskaya
            obj. kód       specifikace
            49652588       vel. 2, 1 ks

             Nůž na ústřice Čepel je vyrobena z kvalitní oceli.
             Ergonomická rukojeť je z tvrdého odolného plastu.
             obj. kód 81400098


            Ústřice je mlž, který povrch svého těla chrání vápnitou skořápkou, tzn. lasturou, která má obvykle protáhlý až
            hruškovitý tvar a skládá se ze dvou rozdílných částí. Povrch lastury je z vnější strany drsný, hrubý se šupinatou
            stavbou, často mléčný, šedý, bílý až do žluta zbarvený. Je zakončen nepravidelným okrajem, který je na jedné
            straně spojen s druhou částí lastury elastickým kloubem a na opačné straně je volně otevíratelný. Lastura ústřice
            dorůstá do velikosti okolo 10 cm, max. 20 cm. Maso má lehce slanou chuť, která se po několika zkousnutích mění
            v jemně sladkou. Správné skladování ústřic – v chladu, po zakoupení v lednici.


                                                                                       MOŘSKÉ RYBY ŽIVÉ            7
   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12