Page 7 - JIP katalog ryby 2024
P. 7
Humr
kanadský
Humr kanadský
- Homarus americanus
obj. kód specifikace
48901010 450 - 550 g /ks
48901011 900 - 1 000 g /ks
Živého humra přepravujeme letecky v krabicích obsahujících vlhčený
papír, kdy je humr po dobu transportu schopen dýchat vzdušný kyslík
a bezprostředně po příjezdu je opatrně ponořen do akvária.
Všechny druhy humrů mají společnou dlouhověkost. Někteří vědci odhadují, že se mohou dožít až 100 let. Kvůli
opakované výměně krunýře lze však stáří těžko určit. K lovu se dodnes využívají proutěné koše a klece s nástra-
hou z rybího či krabího masa. Rozšířené jsou i farmy. Velmi jemné humří maso se rychle kazí, proto je potřeba ho
spotřebovat nejlépe ihned po nákupu. Maso je bílé, jemné, suché a je považováno za delikatesu.
ž
Ústrice
Ústřice - Ostrea edulis
Bretagne
obj. kód specifikace
49652622 vel. 2, 1 ks
Gillardeau
obj. kód specifikace
49652587 vel. 2, 1 ks
Tsarskaya
obj. kód specifikace
49652588 vel. 2, 1 ks
Nůž na ústřice Čepel je vyrobena z kvalitní oceli.
Ergonomická rukojeť je z tvrdého odolného plastu.
obj. kód 81400098
Ústřice je mlž, který povrch svého těla chrání vápnitou skořápkou, tzn. lasturou, která má obvykle protáhlý až
hruškovitý tvar a skládá se ze dvou rozdílných částí. Povrch lastury je z vnější strany drsný, hrubý se šupinatou
stavbou, často mléčný, šedý, bílý až do žluta zbarvený. Je zakončen nepravidelným okrajem, který je na jedné
straně spojen s druhou částí lastury elastickým kloubem a na opačné straně je volně otevíratelný. Lastura ústřice
dorůstá do velikosti okolo 10 cm, max. 20 cm. Maso má lehce slanou chuť, která se po několika zkousnutích mění
v jemně sladkou. Správné skladování ústřic – v chladu, po zakoupení v lednici.
MOŘSKÉ RYBY ŽIVÉ 7