Page 19 - Magazín JIP Potraviny
P. 19

gRIlovAná cHoBoTnIcE




        300 g čerstvé chobotnice, přepuštěné máslo nebo olej, česnek
        Rybí várka: mrkev, řapíkatý celer, cibule, pórek, velkolistá petržel, kuličky černého pepře, špetka cukru, přírodní korek


        Nejprve si připravte tzv. rybí� várku. Na ni budete potřebovat vodu, kvalitní� bí�lé ví�no, mrkev, řapí�katý celer, cibuli, špetku cukru, velkolis-
        tou petržel, bí�lou část pórku, kuličky černého pepře a pří�rodní� korek (pozor na umělé korky). Všechny suroviny dejte do hrnce, přiveďte
        k varu a na mí�rném ohni vařte 20 minut. Po 20 minutách stáhněte sí�lu plamene tak, aby voda jen občas probublávala. Chobotnici chytněte
        za hlavu, ponořte ji na 20 vteřin do rybí� várky a vytáhněte. Tento postup zopakujte ještě 2x. Chobotnici poté celou ponořte a na mí�rném
        ohni táhněte přibližně 2 hodiny. Po vyjmutí� uří�zněte hlavičku, podélně rozpulte a vytáhněte kusadla. Takto připravenou chobotnici grilujte
        na přepuštěném másle nebo oleji, pří�padně půl na půl (máslo a olej), s česnekem. Chobotnici grilujte pouze chví�li, rychle se totiž vysouší�
        a byla by gumová.
                                                                                                                19
   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24